Mini Las Vegas

Salih UÇAR
Haberin Devamı

FALEZ Hotel'in 13'üncü katındaki Mehtap Club'deyiz. Bir çok otelde uğursuz olarak nitelendirildiği için kat numaraları 12'den 14'e atlanırken, Falez'de 13'üncü kat, en güzel şekilde değerlendirilmiş.

Akdeniz'in nefis manzarası ayaklarınızın altında. Denizden 100 metre yükseklikte ve uzay dekoru eşliğinde kendinizi ayrı bir dünyada buluyorsunuz.

Gecenin evsahipliğini Halkla İlişkiler Müdürü Sema Ögel ve Mehtap Club Sorumlusu Fatoş Olgun yapıyor. Yemek tercihimizde de Ögel ve Olgun'dan yardım alıyoruz. Başlangıç olarak 'Karides Salatası', ara sıcaklarda da Marine edilmiş morel, taze mantar ve deniz mahsulleriyle doldurulmuş 'Volavan' alıyoruz.

LAS VEGAS GİBİ

İçeçekte de her zamanki tercihimiz kırmızı şarap. Adı Yakut. Kimi kadınları bile kıskandıran şarap... Ara sıcaklarla ilgilenip, kadehlerimizi kaldırırken, Konyaaltı'nın o gece manzarasından gözümü ayıramıyorum.

Işıl ışıl olan Konyaaltı sahili, bana Las Vegas'ın gece görüntüsünü andırıyor. Filmlerdeki o müthiş manzara ile Konyaaltı'nı kıyaslıyorum.

Ana cadde, Lunapark, Mc Donald's, Cam Piramit, AKM'nin görüntüsüne önümüzdeki aylarda bir canlılık daha eklenecek. 5 M Migros... Bu bölge, birkaç yıl sonra Las Vegas'ın o büyülü görüntüsünü taşıyacak.

Ana yemeklerde 'Turnedo Rossini' geliyor. Kuşkonmaz, taze mantar ve Permasan peyniri ile gratine edilmiş, Porto şarabı ile tatlandırılmış özel soslu... Sütlü patates ve sote sebze ile servis ediliyor.

Finalde ise dondurmalı krep var. Mehtap Club'un müzik tarzı da farklı bir kesime hitap ediyor. Akdeniz'in o büyülü gece manzarasında, klasik müzik sevenler buluşuyor. Zaman zaman da nostalji rüzgarı esiyor.

Orkestra Armoni, bu mekan için iyi bir seçim. Mehtap'ın ağırlığını hissettiriyor. O müthiş manzaradan ayrılmak gerçekten zor oluyor. Hem de çok zor. Antalya'nın o gece görüntüsü tek kelimeyle muhteşem.

Yazarın Tüm Yazıları