Minderi titrettik

Güncelleme Tarihi:

Minderi titrettik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Güreşçilerimiz, Polonya'daki Dünya Grekoromen Şampiyonası'nın ilk gününde 12 maçta 11 galibiyet aldı. Şeref Eroğlu, Ercan Yıldız ve Nazmi Avluca grup finaline kalırken, Hakkı Başar hakem kurbanı olup altın yolundan döndürüldü...

Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda sporcularımız ilk gün minderi titretti. 12 maçta 11 galibiyet alan güreşçilerimiz tek fire ile 3 sıklette grup finali yapacak. Şeref Eroğlu, Ercan Yıldız ve Nazmi Avluca bugünkü rakiplerini yenerse finale çıkacak. Hakkı Başar ise hakem kurbanı olup, altın madalya şansını yitirdi.

54 kiloda Ercan Yıldız Finli Tero Katajisto'yu 2-2 biten maçtan sonra pasivite fazlalığı ile yenerek iki ay önceki rövanşı da aldı. Güreşçimiz ardından Özbek Dirshod Aripov'u iki kez çırptı 3-2 yendi. 3. turda da Ukraynalı Andre Kalaşnikov'u alttan kurtulup 1 puanla geçti, bugün Ermeni ile grup finali yapacak. 63 kiloda Avrupa şampiyonumuz Şeref Eroğlu ilk turda Yugoslav Vladimir Tatarski'yi 2.05 saniyede 11-0 teknik üstünlükle yendi. Güreşçimiz 2. turda Koreli Kim Joung'a 2 tane tek kol attı 5-1 kazandı. Eroğlu 3. turda Özbek Bahadır Kurbanov'a künde attı, bele girdi, köprüye getirdi, 11 dakika 46 saniyede 11-0 teknik üstünlükle yenip, Polonyalı ile grup finali oynamaya hak kazandı. 76 kiloda yine Avrupa Şampiyonu Nazmi Avluca Letonyalı Jourii Voevoda'yı 5-0 yendi. 2. turda Ukraynalı Davit Manukyan'ı köprüye getirdi, kafadan boyundurukla 5-0 yendi. Alman Eric Hahn'ı da supleks atıp 3-1 yenen Avluca, Finli ile grup finali yapacak. 97 kiloda Dünya ve Avrupa şampiyonu Hakkı Başar, Rumen Petre Sudureac'a 1.19 dakika ile şampiyonanın ilk tuşunu gerçekleştirdi. 2. turda güreşçimiz 2 olimpiyat şampiyonu Polonyalı Andrzej Wronski'ye 0-0 biten maçta hakemlerin de yardımıyla 3-1 pasivite fazlalığıyla yendirilip, altın madalya yolundan döndürüldü. Güreşçimiz 3. turda Hırvat Zosip Pasiviç'i 2.39 saniyede boyunduruktan tuşladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!