Minderde minikler ter döktü

Güncelleme Tarihi:

Minderde minikler ter döktü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 10:38

Türkiye Güreş Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Atatürk Spor Salonu'nda 16 kulüpten 520 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonayı, Vali Münir Karaloğlu ile Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da izledi.

Haberin Devamı

Karaloğlu, müsabakalar öncesi yaptığı konuşmada, güreş ve biniciliğin Türkler'in "ata" sporu olduğunu belirtti. Minik güreşçilere başarı dileyen Karaloğlu, "Bu gençler geleceğin Yaşar Doğu'ları, Gazanfer Bilge'leri, Ahmet Ayık'ları, Reşit Karabacak'ları ve asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya'ları olacaktır. Güreş bizim gençlerimizin genlerinde var. Yeter ki yeterli eğitimler verilsin, gerekli yönlendirme yapılsın" dedi.

Hamza Yerlikaya da bu tür organizasyonların 81 ilde gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Bu organizasyona katılan minik güreşçilerin 2020 Olimpiyatları'nda yer alacağına inandığını vurgulayan Yerlikaya, "İnşallah bu gençler çok büyük organizasyonlarda, şampiyonalarda büyük başarılar elde edecekler. Gençlere de sesleniyorum; milli forma kimsenin ipoteği altında değil. Çalışan, başarılı olan o formayı giyer" diye konuştu.

Daha sonra Karaloğlu ve Yerlikaya, sporculara malzeme dağıtımı yaptı. Konuşmaların ardından şampiyonanın final müsabakaları yapıldı. Minik güreşçiler, dereceye girebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Müsabakaların ardından dereceye giren sporcu ve kulüplere ödülleri törenle verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!