Minderde iyi basladık

Güncelleme Tarihi:

Minderde iyi basladık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde mindere çıkan 4 güreşçimiz yaptıkları 10 maçtan yedisini kazandı. Ahmet Doğu grup finaline yükseldi.

Rusya'nın Krasnoyarsk kentinde dün başlayan Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda güreşçilerimiz madalya için umut veren bir görüntü çizdiler. 97 kiloda Ahmet Doğu, bugün Letonyalı ile grup finali yaparken, 63 kiloda Gürsel Uzunca Amerikalı rakibini yenerse o da grup finale yapmaya hak kazanacak. 54 kiloda Mevlana Kulaç iki yenilgi alıp elenirken, 76 kiloda Kamil Kocaağaoğlu tek yenilgiyle bronz yolunda ilerliyor.

97 kiloda Ahmet Doğu Avustralyalı Mustafa Abdullah'ı 10-2, ikinci turda Kübalı Morales'i 3-1 yendi. 63 kiloda Gürsel Uzunca, Rumen Serban'ı 3-0 ikinci turda ise Gürcü Goderdzı'yi 6-3 mağlup edip üçüncü tura çıktı. 76 kiloda Kamil Kocaağaoğlu Bulgar Miroslav'a 3-0 kaybetti. Güreşçimiz ikinci turda Kazak Magamed'i 1 dakika 20 saniyede tuşladı. Üçüncü turda Makedon Valery'yi 6-3 yendi. 54 kiloda Mevlana Kulaç ilk turda Moldovalı Nazım'ı 3-2 yendi. Kulaç ikinci turda İranlı Gholam'a 5-3, daha sonra ise Ukraynalı Zaharuk'a 3-2 yenilerek mindere veda etti.

KURALAR ÇEKİLDİ

Şampiyonada bugün mindere çıkacak olan ikinci 4 sıkletin kuraları çekildi. 58 kiloda Harun Doğan Kırgız Madjinov, 69'da Yüksel Şanlı Özbek İgor, 85'te A.Rıza Keser Koreli Yang, 125'te Zekeriya Güçlü Beyaz Rus Medvedev ile eşleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!