Minderde hüsran

Güncelleme Tarihi:

Minderde hüsran
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2007 15:41

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bugün başlayan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, son 2 yılın gençler dünya ve geçen yılın Avrupa şampiyonu Refik Ayvazoğlu yarı finalde, Nazmi Avluca da çeyrek finalde yenildi.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil müsabakaları bugün başlarken, Türk Milli Takımı sporcuları sabah seansında aldıkları şanssız yenilgilerle hayal kırıklığına neden oldu. Grekoromen stilde 40 ülkeden 178 sporcunun katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda bugün sabah seansında, 55, 66, 84 ve 120 kilo müsabakaları yapıldı.

66 kiloda ilk kez (A) Milli Takım formasını giyen, son 2 yılın gençler dünya şampiyonu ve geçen yılın Avrupa şampiyonu sporcusu Refik Ayvazoğlu, şampiyonaya iyi bir başlangıç yaptı. İlk turda Yunan Georgios Bukis'i 2-1 (1-1, 1-1, 1-1), ikinci turda Çek Cumhuriyeti'nden Tomas Sobecki'yi 2-0 (7-0, 2-0) yenerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Polonyalı Charzevoski karşısında son derece üstün bir müsabaka çıkaran genç sporcu müsabakadan 6-0 ve 6-0'lık periyot skorlarıyla 2-0 galip ayrılarak yarı finalist oldu.

Refik Ayvazoğlu yarı finalde ise evsahibi Bulgaristan'dan Nikolay Gergov karşısında hakem hatalarının kurbanı oldu. Müsabakanın ilk periyotunun 1.dakikası puansız geçilince kura atışına gidildi. Kurayı kaybeden Ayvazoğlu, parter pozisyonda rakibinin bağlamasını beklerken, Bulgar güreşci bağlanmadı. Bu pozisyonda ihtar verilen Ayvazoğlu 2-0 yenik duruma düştü.

Fakat pozisyonun devamında Bulgar güreşcinin bağlanmamakta ısrar etmesine ve minder hakeminin de bu kez Ayvazoğlu lehine 2 ihtar puan işaret etmesine rağmen, masa hakemleri ihtarı yine Refik Ayvazoğlu'na verdi. Bir anda 4-0 yenik duruma düşen Ayvazoğlu, 3. ihtarda diskalifiyeyle mağlup olacağını da düşünerek, rakibinin çok kontrollü şekilde bağlanmasına ve oyun yapmasına izin vermek zorunda kaldı. Bunun sonucunda da 1 dakika 28 saniyede tuşla mağlup oldu. Refik Ayvazoğlu akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.

120 kiloda geçen yılın Avrupa şampiyonu ve dünya üçüncüsü İsmail Güzel de yarı finalde şanssız şekilde yenildi.
İlk turda Sırbistan'dan Radomir Petkoviç'i 2 dakika 28 saniyede tuşla yenen Güzel, ikinci turda Ukraynalı Chernetsky'i 2-0 (3-1, 3-0), çeyrek finalde de Ermeni Yuri Patrikeev'i 2-1 (3-5, 1-1, 1-1) mağlup etmeyi başardı. İsmail Güzel yarı final müsabakasında ise Çek David Vala'ya 2-1 (1-1, 1-1, 1-2) yenilmekten kurtulamadı.
İsmail güzel akşam seansında bronz madalya mücadelesi verecek.

84 kiloda, FILA tarafından 2006 yılının grekoromen stildeki en başarılı güreşcisi seçilen Nazmi Avluca da şanssız şekilde veda etti. İlk turda İsviçreli Michael Jauch'u 2-0 (4-0, 5-0), ikinci turda Gürcistan'dan Bedri Khasia'yı 2-0 (1-1, 1-1) yendi. Avluca çeyrek finalde ise Polonyalı Michalkiewicz'e 2-0 (0-2, 1-1) yenildi. Polonyalı sporcunun daha sonra yarı finalde Rus rakibine yenilmesi üzerine Nazmi Avluca şampiyonadan elendi.

55 kiloda ilk kez (A) Milli Takım kadrosunda yer alan genç sporcu Hüseyin Aygün ise ilk turda Gürcü Irakli Chockua'ya 2-0 (2-3, 0-2) yenildi. Gürcü sporcunun çeyrek finalde Rus rakibine yenilmesi üzerine Hüseyin Aygün de şampiyonaya veda etti.

Avrupa Güreş Şampiyonası'na akşam seansında grekoromen stilde 4 sıklette yapılacak repesaj, üçüncülük-beşincilik ve final müsabakalarıyla devam edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!