Mimarlar Odası: Ankapark AOÇ’ye iade edilmeli

Güncelleme Tarihi:

Mimarlar Odası: Ankapark AOÇ’ye  iade edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 15:46

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın Ankapark’la ilgili Hürriyet Ankara’ya yaptığı “Millete sorarız ne istiyorlarsa onu uygularız. Ankapark ile ilgili bir anket yaparız. Bu kadar harcanmış, durumu, taliplisi yok, ne diyorsunuz deriz. Böyle dursun mu sorarız” açıklamasını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Ankapark sürecini başından itibaren kalem kalem ve ihale ihale çok sıkı takip ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

GÖKÇEK’TEN HESAP SORULMALI

“Yanlış ve hukuksuz yatırım millete sorulmaz, hesabı sorulur. Hukuksuz bir şekilde inşa edilen ve tahsis süresi yasal olarak dolmasına rağmen, AOÇ’ye iade edilmesi gereken Ankapark’a ilişkin tasarrufta bulunmak hukuksuzluğa ortak olmaktır. Amacı dışında kullanılan hayvanat bahçesi alanı AOÇ’ye devredilmeli ve kamu kaynaklarını israf eden Melih Gökçek’ten hesap sorulmalıdır.

METAL OYUNCAK TARLASI GELDİ

“Kamuyu büyük zarara uğratan, ihalelerinin sözleşme bedelinin 1.5 milyar lira, kesin ihale bedellerinin ise yaklaşık 3 milyarı bulması beklenen Ankapark; Atatürk’ün şartlı bağışı ile halka emanet edilen Atatürk Orman Çiftliği’ndeki mutlak tarım arazisine inşa edilmiştir. Hayvanat bahçesi ve yeşil alan gitti, milyonlarca liraya mâl olan metal oyuncak tarlası geldi. İhalelerinin hepsi tartışmalıdır.

Haberin Devamı

BÜTÇENİN DÖRTTE BİRİ ANKAPARK

Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 bütçesi 5 milyar 902 milyon lira, sözleşme bedellerine baktığımızda Ankapark bütçenin dörtte birine denk düşüyor. Bu Ankara için çok büyük vicdansızlık ve israftır. Bunların hesabı sorulması gerekmektedir. Ankapark alanı AOÇ arazilerinde ticaret yapılamayacağı şerhiyle Büyükşehir’e 10 yıllığına verilmiştir. Üstelik bu süre 21 Haziran 2016 yılında dolmasına rağmen, AOÇ’ye iade edilmedi. Tuna’dan beklenen bu hukuksuzluğa son vermesidir.”

BAKMADAN GEÇME!