Mimarlar antik Ankara’yı fotoğrafladı

Güncelleme Tarihi:

Mimarlar antik Ankara’yı fotoğrafladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2011 00:00

Başkentli Mimarlar, Ankara’yı fotoğrafladılar. Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından desteklenen ve fotoğraf eğitmeni Mehmet Özer’in öncülüğünde yaklaşık 40 mimar, antik Ankara izlerinin fotoğrafını çekti.

Roma Hamamı, Agustus Tapınağı, Hacı Bayram Cami, Juli Sütunu, Roma Tiyatrosu, Ankara Kalesi’nin fotoğrafını çekerek antik Ankara’nın izlerini fotoğraflarla belgelediler. Mimarların fotoğrafları Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde açılan sergi Başkentlilerle buluştu. 61 fotoğrafın yer aldığı sergi bir hafta süreyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sergi Salonu’nda gezilebilecek.

Kültürlerin de Başkenti

Ankara’nın 5 bin yıllık tarihi bir kent olduğunu ifade eden fotoğraf eğitmeni Mehmet Özer, Ankara’da Hititlerden Friglere, Galatlardan Romalılara, Bizans, Anadolu Selçuklu, İlhanlılar, Osmanlılar ve Genç cumhuriyetin izlerini bir arada görmenin mümkün olduğunu belirtti.

Ankara’nın antik kültürlerin de Başkenti olduğunu kaydeden Özer, Başkentin yalnız Kızılay ve bürokrasiden ibaret olmadığının altını çizdi. Mimarlar Odası’nın kentli yurttaşların yaşadıkları kente yabancılaşmasını önlemek ve onları görsel bir tarihi yolculuğa çıkartmak amacıyla bu çalışmaya imza attığını aktaran Özer, bu çalışmanın kentin kültürel görsel izlerini belgelediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!