Mimar Sinan'daki arazi yeşil alan olacak

Güncelleme Tarihi:

Mimar Sinandaki arazi yeşil alan olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 12:51

Mimar Sinan'daki arazi yeşil alan olacak

Haberin Devamı

AYDIN'ın merkez ilçesi Efeler'in Mimar Sinan Mahallesi'ndeki 31 bin metrekarelik arazi için yapılan halkoylamasının sonuçları belli oldu. 38 bin 961 vatandaşın sandığa gittiği oylamada vatandaşlar arazinin yeşil alan, olarak kullanılmasını istedi.

Oylamada vatandaşlar taleplerini kağıtlara yazarak bildirdi. Oylama sonucuna göre vatandaşların yüzde 91'i arazinin 'Yeşil alan' olarak kullanılmasını istedi. Vatandaşların yüzde 87'si alana 'Çocuk parkı ve spor alanı yapılsın' derken yüzde 84'ü 'Çay bahçesi', yüzde 78'i 'Kütüphane', yüzde 74'ü 'Otopark" ve yüzde 73'ü alanın 'Çocuk eğlence alanı" olarak kullanılmasını istedi. Halkoylamasından çıkan sonuca göre Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacak olan proje ilerleyen süreçte ilan edilecek. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu halkoylamasında sandığa giden vatandaşlara bir kez daha teşekkür edip, "Demokrasi geleneğimizi yaşattığımız halkoylamasının sonucu Aydınımız'a hayırlı olsun. Vatandaşlarımızın istediği şekilde bu arazimizi değerlendirip kullanıma açacağız. Aydınımıza bir yeşil alan daha kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydın'da yaşamak ayrıcalıktır; halk ister, Büyükşehir yapar" dedi.

Aydın Kent Meydanı'na kurulan çadırdaki oylama 8-16 Ocak tarihleri arasında yapılmış ve vatandaşlar arazinin geleceği için oylarını kullanmış, demokrasi şenliğine dönüşen oylamada çocuğu yaşlısıyla her yaştan vatandaş, arazinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğiyle ilgili fikrini paylaşmıştı.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!