‘Mimar Sinan’ kitaplığına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

‘Mimar Sinan’ kitaplığına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2013 22:04

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Bomonti Kampusu’nda bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi’nin kütüphanesi önceki gün açıldı. Aralarında Doğan Hızlan’ın da bulunduğu 10 bağışçının kitaplarıyla oluşturulan kütüphanenin açılışına Hürriyet gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da katıldı.

Haberin Devamı

MİMAR Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi kütüphanesinin açılışı dün, üniversitenin Bomonti Kampusu’nda gerçekleşti. Hürriyet gazetesi yazarı Doğan Hızlan’ın ve Necatigil ailesi adına yazar Ayşe Sarısayın’ın da aralarında bulunduğu 10 bağışçının ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen açılış, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Fatma Senyücel’in konuşmasıyla başladı.

 

Dekan Senyücel, yaptığı konuşmasında bağışçılara teşekkürlerini ilettikten sonra, 30 yıllık Fen Edebiyat Fakültesi’nin ‘böyle bir kütüphaneye ancak kavuştuğu’nun altını çizdi. Bundan önce Beşiktaş’ta bulunan fakülte binasında yeterli alan olmamasından dolayı depoda tutulmak zorunda kalınan kitapların nihayet gün ışığına kavuşmasının mutluluğunu dile getirerek sözü 12 bin 87 kitapla en büyük bağışta bulunan yazar Doğan Hızlan’a bıraktı.

/images/100/0x0/55ea45d8f018fbb8f87549a6

 

Haberin Devamı

Doğan Hızlan “kitabın vesile olduğu buluşmalardan” duyduğu mutluluğu dile getirerek, kitapların taşınmasına ve Fen Edebiyat Fakültesi Kütüphesi’nin yapımına maddi ve manevi destekte bulunan, Hürriyet gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ya teşekkürlerini iletti.

 

26 YIL SONRA GÜN IŞIĞINA ÇIKTI

 

Şair Behçet Necatigil’in kızı yazar Ayşe Sarısayın, 1987’de Necatigil’in vasiyeti üzerine bağışladıkları 4 bin kitapla ve kütüphanenin en eski bağışçıları olarak yaptığı konuşmada, “Yıllarca içinde büyüdüğüm, arasında dolaştığım kitapların nihayet 26 yıl sonra gün ışığı görmesinden ve onları yeniden raflarda görüp aralarında dolaşmaktan çok mutluyum” sözleriyle katkıda bulunanlara teşekkür etti.


Bomonti’deki fakültede yapılan açılışa Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Dalman, Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Web Koordinatörü Bülent Mumay, Mali ve İdari İşler Grup Başkanı Dursun Ali Yılmaz ve Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök ile diğer bağışçılar Gülçin Çandarlıoğlu, Sabit Ayasbeyoğlu, Sönmez Atasoy, Halide Dolu, Şevket Ergin, Uluğ İğdemir, Şerif Ali Yavuz, Erol Yurdakul ve temsilcileri yer aldılar.

Haberin Devamı

‘Mimar Sinan’ kitaplığına kavuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!