Mimar Sinan için el ele

Güncelleme Tarihi:

Mimar Sinan için el ele
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 00:43

İş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri Mimar Sinan’ın anlayış ve idealini gelecek nesillere aktarmak, ‘Ustalık dönemi eserim’ dediği Selimiye Camisi’ni de koruma altına almak için el ele verdi.

Haberin Devamı

YÖNETİM kurulunu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TOBB Yönetim Kurulu üyesi Arif Parmaksız, AK Parti
22. Dönem Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ve Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in oluşturduğu Sinan ve Selimiye Cami Vakfı (SİSEV) kuruldu. Vakfeden olarak yap-işlet-devret ile sınır kapılarını modernize eden Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ (GTİ) görülürken, vakfın mal varlığını 1 milyon TL nakit ile GTİ’nin kâr dağıtımına karar verildiği yılda dağıtılacak, net kârının yüzde 2’si oluşturacak.

BAŞBAKANLIK’A GÖNDERİLDİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Resmi Gazete’de yayınlanmak üzere Başbakanlık’a gönderdiği kuruluş ilanında vakfın kuruluş amacı şu cümlelerle anlatıldı: “Tarihi, milli ve manevi kültür mirasımıza asırlardır yaşayan eserleri ile önemli katkı sunmuş olan Mimar Sinan’ın ‘Ustalık dönemi eserim’ dediği Edirne Selimiye Camisi ve Müştemilatı’nın korunması ve yaşatılmasına yönelik restorasyon bakım, çevre düzenlemesi, güvenlik ve diğer her tür ihtiyaçları ile ülke içi ve dışı tanıtımına yönelik çalışmalar yapmak, yaptırmak veya yapanlara katkı sunmak, bu konularda görevli kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmak, faaliyetlerine destek vermek veya birlikte bu hizmetleri yürütmek suretiyle gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak.

KISA VADELİ DEĞİL GELECEĞE DÖNÜK

Mimar Sinan’ın sanatına ve dehasına kısa vadeli değil geleceğe yönelik projelerini uygulama anlayışına, kısaca duruşuna saygının ifadesi olarak kişiliğini sorumluluk anlayışını iş disiplinini anlamaya ve anlatmaya çalışmak, Türk İslam ve dünya mimarisinde hak ettiği yeri alması için görsel basılı, teknik tüm unsurlarıyla gerekli tanıtım çalışmalarını yapmak yaptırmak veya yapanlara katkı sunmak. Mimar Sinan anlayış ve ideali ile mesleğini sürdürecek, mimarlık, tasarım ve restorasyon alanında eğitim gören, öğrencilere destek olmak ve bu amaçla eğitim öğretim faaliyetleri yapmak veya yapılanlara destek vermek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!