Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri Venedik Bienali'nde

Güncelleme Tarihi:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri Venedik Bienalinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 10:39

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Hitay Holding iş birliği ile 2013 yılından bu yana hayata geçirilen yarışma sonucunda seçilen dört sanat öğrencisi ödül olarak dünyanın önemli sanat etkinliklerinden Venedik Bienali’ne gitti.

Haberin Devamı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyeleri ile birlikte seçilen dört Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi, bu yıl Venedik Bienali’ni Hitay Holding desteği ile ziyaret etti. Önceki yıllarda İsviçre’nin Basel kentinde hayata geçirilen dünyanın önemli çağdaş sanat etkinliklerinden Art Basel’e yönelik gerçekleştirilen ziyaret programı, bu yıl yerini Venedik Bienali’ne bıraktı. Önümüzdeki dönemde ise ziyaret programının bir yıl Art Basel, bir yıl Venedik Bienali olarak şekilleneceği açıklandı.

Geçtiğimiz dört yıl boyunca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile birlikte, resim ve heykel bölümlerinden 12 sanat öğrencisinin Art Basel’i gezmesine ve çağdaş sanatın en önemli etkinliklerinden birini görmelerine öncülük etmişti. Bu seneden itibaren, katılımcılar arasına fotoğraf bölümü öğrencileri de dahil edildi.

Venedik Bienali’ne bu sene katılan öğrenciler, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyeleri; Prof. Fatma Akyürek ve Prof. Neslihan Pala, Yrd. Doç. Önder Büyükerman, Yrd. Doç. Ayla Aksungur ve Yrd. Doç. Yıldız Güner; Resim Bölümü öğretim üyeleri Prof. Aydın Ayan, Yrd. Doç. Umur Deniz, Yrd. Doç. Sedat Balkır ve Yrd. Doç. Mete Ağyar; Fotoğraf bölümü öğretim üyeleri Prof. Nihal Kafalı, Prof. Murat Şen, Doç. Ozan Bilgiseren, Doç. Seçkin Tercan ve Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay tarafından oluşturulan Seçici Kurul tarafından belirlendi.

Kurul tarafından Venedik Bienali’ne bu yıl giden Mimar Sinan Güzel Üniversitesi öğrencileri ise şöyle, Resim bölümünden Şeyma Barut, Merve Yavuz, Heykel bölümünden Emrah Önal ve Fotoğraf bölümünden Bekir Dindar. Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Genç sanatçı adaylarını bir kez daha tebrik ediyorum. Heyecanlı, gözleri parlayan ve hedefini belirlemiş genç arkadaşlarımın sanat yolculuklarına bir adım eklemiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gelecekte de Hitay Holding olarak, genç sanatçı adaylarına destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Venedik Bienali 57. Uluslararası Sanat Sergisi, Paolo Baratta başkanlığında ve Christine Macel küratörlüğünde 13 Mayıs 2017’de gösterime açıldı. Sergi, 26 Kasım 2017 tarihine kadar açık kalırken, Bienal’in bu yılki teması ‘Viva Arte Viva’ olarak açıklandı. Küratör Macel, bu yılki Bienal’in ilhamını hümanizmden aldığını vurguluyor.

 

BAKMADAN GEÇME!