Mimar Sinan Bilim Olimpiyatları sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Mimar Sinan Bilim Olimpiyatları sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 17:43

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Kumluca Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi, Kumluca Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle Mimar Sinan Ortaokulu tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Mimar Sinan Bilim Olimpiyatlarına (MİSİBO) Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinden öğrenciler katıldı.

2 Mart'ta Akdeniz Üniversitesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlham Aliyev söyleşisiyle başlayan Olimpiyat etkinlikleri süresince Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sümbül ve Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Sayın öğrenci ve öğretmenlerle söyleşi gerçekleştirdi.

Olimpiyatların son gününde ise Mimar Sinan Okulunda Olimpiyat sınavı yapıldı. Kumluca'nın dışında çevre ilçelerden de yaklaşık 950 öğrencinin katıldığı sınavda altıncı, yedinci ve sekizinci sınıf öğrencileri dereceye girebilmek için ter döktü. 15 matematik ve 15 fen sorusunun sorulduğu sınav üç saat sürdü.

Haberin Devamı

Sınav sonunda Kumluca Belediyesi Konferans Salonunda yapılan ödül törenine Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Üstünel, il milli eğitim şube müdürleri, çevre ilçe milli eğitim müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, öğrencilerin temel bilimler olan matematik ve fen bilimlerine ilgilerini artırmak, bu konuda öğrencilerin seviyelerini görmelerini sağlamak amacıyla düzenledikleri, MİSİBO'ya çevre ilçelerden de katılı olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Gelecek yıllarda yine çevre ilçeleri de kapsayan daha farklı etkinlikler olacak şekilde olimpiyatları düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Girgin, bu organizenin yapılmasında destek olan başta Kumluca Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi olmak üzere herkese teşekkür etti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da ilçede eğitim seviyesinin her geçen gün arttığını buna bağlı olarak da ilçedeki eğitim ile ilgili etkinliklerde artış gözlemlendiğini söyledi.

İlçede matematik ve fen gibi temel bilimlerden bir olimpiyat düzenlenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "İlçemizde bir ortaokulumuz çıkıyor ve matematik fen gibi zor bir alanda olimpiyat düzenliyor. Bu bize eğitim seviyemizin geldiği noktayı en güzel şekilde gösteriyor. Ancak ben buradan matematik ve fen bilimleri dışında ilçemizdeki başka okullardan da başka alanlarda bu tür etkinlikler düzenlemelerini bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, törene katılan protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Mimar Sinan Bilim Olimpiyatlarında altıncı sınıflarda Mimar Sinan Ortaokulundan Serhat Sarıağaçlı, misafir olarak Demre Yunus Emre Ortaokulundan Enes Berra Şahin birinci, yedinci sınıflarda Mimar Sinan Ortaokulundan Yusuf Erkan, misafir olarak Adrasan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan Ömer Buğra Yıldırım ikinci, sekizinci sınıflarda ise Mimar Sinan Ortaokulundan Gizem Nur Deveci, misafir olarak Cumhuriyet Ortaokulundan ise Ceyda Nur Yılmaz üçüncü oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!