Milyon dolarlık oyun daveti

Güncelleme Tarihi:

Milyon dolarlık oyun daveti
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 15:22

Geçen yıl 1 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştiren ATOM, yeni fikirlere sahip oyun geliştiriciler ve animasyon ekipleriyle güçlendireceği kadrosuyla ihracat potansiyelini büyütmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

ODTÜ Teknokent bünyesindeki Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (ATOM), geçen yıl 1 milyon doların üzerinde ihracata imza attı. 2008’de kurulan Türkiye’nin ilk tematik ön kuluçka merkezi ATOM, yeni fikirlerle daha büyük hedeflere ulaşmaya hazırlanıyor. Animasyon ve oyun teknolojileri alanında Türkiye'de birçok yeniliği tetikleyen merkez, 7 yılda 65 ekibe destek verererek, Türkiye’de oyun geliştirme sektörünün gelişimi açısından önemli roller üstlendi. ATOM bünyesinde bugüne kadar geliştiricilere 600 saatin üzerinde eğitim verildi, eğitimlerden binin üzerinde geliştirici faydalandı. Aynı zamanda staj programları, geliştirme etkinlikleri, sektör toplantıları gibi aktivitelerle sektörün ve sektör paydaşlarının nabzı tutularak, ileriye dönük proje ve hedefler şekillendirildi.

Haberin Devamı

300 OYUNA İMZA ATTILAR

Geçen sürede ATOM’dan mezun olan ekipler 300 oyuna imza attı. Merkezdeki ekiplere projeleri için 2 milyon doların üzerinde finansman sağlandı. ATOM bünyesinden çıkan ürünlerle 2015’te 1 milyon doların üzerinde ihracat rakamına ulaşıldı. Bu yıl yeni ekipleri bünyesine katarak yola devam etmeye hazırlanan ATOM bünyesine dahil olacak geliştirici gruplara ortak ofis alanı, donanım ve yazılım, altyapı destekleri sunulacak. Bu kapsamda yurt içinden ve yurt dışından uzmanlar desteğiyle hazırlanan ve sunulan eğitim çalışmaları, mentorluk desteği, işbirliği imkanları, kapsamlı stajyer programı, iş geliştirme ve proje yönetimi desteği, tanıtım ve yayın destekleriyle yeni fikirlerin ve hayallerin gerçekleşmesine zemin hazırlanacak.

ÖN KULUÇKA

BİR üniversite-sanayi işbirliği yapısı olarak değerlendiriliyor. Ön kuluçka merkezleri, farklı alanlarda eğitim görmüş veya görmekte olanların fikir ve projelerinin geliştirildiği, danışmanlık hizmetinin verildiği, kişi veya kurumlara gelecekte piyasada yer alabilmeleri için gerekli deneyimi kazandırma amacını taşıyan birimler olarak faaliyet gösteriyor.
ATOM bünyesinde ODTÜ’lü genç yazılım mühendislerinin geliştirdiği ‘Mount&Blade: Warband’ adlı oyun, dünya genelinde ilk 3 ayda 100 binlik satış rakamına ulaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!