Milne'in başarı formülü

Güncelleme Tarihi:

Milnein başarı formülü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Trabzonspor İngiliz Teknik Direktörü, gerçekçi olduğunu, koşullara ve futbolculara göre sistem belirlediğini belirterek, ‘‘Başarının sırrı bu’’ dedi

Kafamı kullanırım

Trabzonspor'un İngiliz çalıştırıcısı Gordon Milne, antrenörlük yaşamındaki başarısının sırlarını anlatırken, ‘‘Gerçekçi olduğum ve kafamı etkileyebileceğim olaylara yoğunlaştırdığım için hedefe ulaşırım’’ dedi. Milne, kafasındaki şablona göre değil, futbolcuların yeteneklerine ve verebileceklerine göre hareket ettiğini de söyledi.

Verimsiz kılmam

Daha önce Beşiktaş'ta denediği 4-4-2 sistemini Trabzonspor'a da uyarlamaya çalışıp ardından 3-5-2'ye dönen Gordon Milne şöyle konuştu: ‘‘Bir futbolcuyu sevmediği yerde oynatmam. Bu onu verimsiz kılar. Futbolcu eğer 4-4-2 sistemini benimsemiyorsa uygulatmam. Sistemi, futbolcunun kapasitesi ve yetenekleri belirler.

Hiddink'in hatası

Egomu tatmin etmek için antrenörlük yapmıyorum. Bunu yaparsam, profesyonelce intihar etmiş olurum. Bir çalıştırıcı bulunduğu ülkenin koşullarına ve futbolcusunun durumuna göre sistemini belirler. Hiddink kafasındaki oyun planını takıma uygulattıramıyordu. Ona futbolcuya göre sistem dene dedim. Yapmadı ve F.Bahçe'de ömrü kısa oldu.

Azarladım, kaybettim

Antrenör futbolcuya moral vermeli. Coventry City'de 2-0 öndeyken futbolcularımı kötü diye azarladık ve maçı 3-2 kaybetti. Bu bana ders oldu. Futbolcuya futbolu yeniden öğretmem. Futbolcunun futbol şekli 13-14 yaşında belirlenir. Bir antrenörü, sürekli hakemlerle uğraşmak, onları hedef yapmak yakışmaz. Bunu asla yapmam.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!