Millilerden 3 altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Millilerden 3 altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 12:54

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı, sabah seansında 3 altın, 1 gümüş, 6 bronz madalya kazandı.

Şampiyonada, bugün öğleden sonra ve yarın yapılacak finallerde 5 Türk sporcu daha altın madalya için mücadele edecek.

32 ülkeden 427 sporcunun “Light Contact”, “Low Kick” ve “K-1 Contact” kategorilerinde mücadele ettiği Avrupa Kick Boks Şampiyonası'na, Türkiye 32 sporcuyla katılıyor.

Bugün sabah seansında yapılan müsabakalarda Türk Milli Takımı'ndan 52 kiloda Yeliz Koblay (K-1), 56 kiloda Seda Duygu Aygün (Low Kick), 60 kiloda Gözde Bayergi Arıcan (K-1) altın; 65 kiloda Ayşe Dirican (Low Kick) gümüş madalya kazandı. Türk sporcular Adem Bozkurt, Alpay Kır, Buhçe Haşlaman, Cindi Çelik, İsmail İnci ve Caner Topal da bronz madalyanın sahibi oldu.

Altın madalya kazanan sporculardan Gözde Bayergi Arıcan, finalde dünya şampiyonu bir sporcuyla karşılaştığını belirterek, “Allah bana dünya şampiyonunu yenerek, Avrupa şampiyonu olmayı nasip etti. Bu yere gelmemde Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı'nın çok emeği oldu. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonada sporcuların çok başarılı karşılaşmalar çıkardığını vurgulayarak “Milli Takım tarih yazıyor” ifadesini kullandı.

Şampiyonada öğleden sonra yapılacak final müsabakalarında Çağdaş Yıkılmaz ve Uğur Murat Kılıç, yarın ise Fikri Arıcan, Hamza Kendirci ve Yahya Alemdar altın madalya için dövüşecek.

2 GÜMÜŞ MADALYA DAHA

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı, 3 gümüş madalya daha kazandı.

Şampiyonada öğleden sonra yapılan final müsabakalarında ringe çıkan 54 kiloda Çağdaş Yıkılmaz (K-1), yine 54 kiloda Uğur Murat Kılıç (Low Kick) ve 71 kiloda Yahya Alemdar (Low Kick) rakiplerine yenildiler.
Final maçını yarın yapması beklenen Yahya Alemdar da program değişikliği nedeniyle ringe bugün çıktı.
Şampiyonada yarın, 63,5 kiloda Fikri Arıcan ile 91 kiloda Hamza Kendirci altın madalya için dövüşecek.
Türkiye Kick Boks Milli Takımı, sabah ve öğleden sonra yaptığı karşılaşmalar sonucunda günü 3 altın, 4 gümüş, 6 bronz madalya ile tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!