Milli takımın başına yabancı hoca gelecek

Güncelleme Tarihi:

Milli takımın başına yabancı hoca gelecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 17:17

Fatih Terim'in görevini bırakmasının ardından "Milli takımın başına yerli mi yabancı antrenör mü geçecek?" konusu belirsizliğini korurken Antalya'daki toplantıdan çıkan teknik adamlar, yabancı antrenör sinyali verdi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Antalya'da düzenlenen UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu'na katılan teknik direktörlerle Antalya Balıkevi'ndeki öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası basın mensuplarına açıklama yapan TFF Başkanı Özgener, "Milli takımın başına Trapattoni gelecek mi" sorusunu yanıtsız bıraktı. Özgener, 1 haftadır Antalya'da UEFA Pro-Lisans Güncelleme Eğitimi alan hocaların kurstan memnun olduklarını söyledi. Eğitime yılbaşı tatili dolayısıyla iki gün ara verildiğini söyleyen Özgener, kursun birinci aşamasının 5 Ocak'ta tamamlanacağını kaydetti. TFF Başkanı Mahmut Özgener, milli takımın başına getirilecek antrenör konusundaki ısrarlı soruları da yanıtsız bıraktı.

OĞUZ: YABANCI HOCA İLE ÇALIŞILACAK

Milli Takım eski Yardımcı Antrenörü Oğuz Çetin, yemekte yabancı hoca ile çalışılacağı yönünde bilgi edindiklerini söyledi. Milli takımın başına geçecek yetenekli Türk hocalar olduğu yönünde görüş bildirdiklerini söyleyen Çetin, "Milli takımlar başına bugüne kadar gelen yabancı hocalar arasında en başarılısı Piontek olmuştur. O da sahadaki başarıdan ziyade, futbolda mental bir değişikliği sağlamıştır. Milli takım başta Fatih Terim olmak üzere, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli yönetiminde en parlak dönnemlerini yaşamıştır. Gelecek olan yabancı hocanın başarılı olabileceğini söylemek için kahin olmak lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

TFF'nin yola yabancı bir hoca ile devam etmesi kararının alınmasında, gelecek olan yerli hocanın yıpranabileceği düşüncesi olduğunu söyleyen Giray Bulak ise gelecek olan yabancı çalıştırıcıya yerli bir teknik adamın yardımcılık yapacağı yönünde karar alındığını öğrendiklerini dile getirdi. Milli takımın bugüne kadar yerli hocalarla başarıya ulaştığını söyleyen Bulak, TFF'nin aldığı karara da saygılı olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!