Milli takımın başarısı Avrupa basınında

Güncelleme Tarihi:

Milli takımın başarısı Avrupa basınında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 13:07

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde en iyi üçüncü takım olarak Fransa'daki finallere katılma hakkı kazanan Türkiye'nin başarısı, Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

UEFA'nın internet sitesinde manşetten verilen haberde, Türkiye'nin son dakikalarda Selçuk İnan'ın frikikten attığı golle İzlanda'yı geçtiği belirtilerek, "Bu sonuçla Türkiye en iyi 3. takım yarışında Macaristan'ı alt etti" ifadesine yer verildi. Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan'ın maçın ardından dizlerinin üzerine çöktüğü fotoğrafın paylaşıldığı haberde, "Maçın ardından çimlere çöken Arda, yaşanan mucizenin üstesinden gelmeye çalıştı" değerlendirmesinde bulunuldu.

Milli takımın başarısı Avrupa basınında


Türkiye'nin 2008'de düzenlenen şampiyonada yarı finale kaldığı hatırlatılarak, "13 Ekim 2015 akşamı, Türk taraftarların hafızasında uzun süre yaşayacak çünkü Fatih Terim'in takımı, gelecek yaz düzenlenecek şampiyonanın finallerine inanılmaz bir şekilde katıldı" yorumu yapıldı. Kazakistan'ın Letonya'yı 1-0 yenerek Türkiye'nin Fransa bileti almasına yardım ettiği vurgulanarak, "Selçuk'un son anlarda gelen büyülü golü ve Kazakistan'ın yardımı sayesinde ay-yıldızlı ekip, EURO 2016'da düşlerini gerçekleştirebilir" ifadesi kullanıldı.

Haberde, Türkiye'nin yer aldığı grubu 4. sırada tamamlayan Hollanda'nın 1984'ün ardından ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılamayacağı da vurgulandı.

FIFA ise "Hollanda için felaket, Türkiye zafer kutlamasında" başlığıyla verdiği haberde, geçen yıl düzenlenen Dünya Kupası'nın yarı finalistlerinden Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti'ne yenilerek finallere kalamadığı kaydedilerek, "Amsterdam'daki maçın ardından Türkiye en iyi üçüncülüğü çantasına koydu" denildi.

Haberin Devamı


HOLLANDA: YIKILDIK... FİYASKO...
Hollanda medyası, ülkelerinin dramatik bir şekilde elendiğine dikkati çekerek ülke futbolunda yaşanan tabloyu "fiyasko" olarak değerlendirirken, Türkiye'nin başarısından övgüyle bahsetti.

"Hollanda yıkıldı ve Avrupa Şampiyonası bileti kaçtı" başlığını kullanan ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, Amsterdam Arena'da Çek Cumhuriyeti'ni ağırlayan "Portakallar" için her şeyin çok kötü gittiğini yazdı.

Milli takımın başarısı Avrupa basınında


Ülkenin bir diğer gazetesi Volkskrant da, Ankara'da yaşanan terör olayından da bahsederek, "Üzgün Türk Bayrağı zafere dalgalandı" başlığını kullandı. Hollanda'nın bir diğer gazetesi Algemeen Dagblad (AD) Gazetesi ise, "Türkiye'den sansasyonel başarı" başlığını attı. Spits gazetesi ise Türkiye'nin tarihi başarısını haberlerine taşırken, "Kazanan Türkler en iyi 3." başlığını kullandı.


İNGİLTERE: NE KADAR DRAMATİK BİR GECE
"Türk Lokumu: Selçuk İnan'ın inanılmaz frikik golü Türkiye'yi EURO 2016'ya en iyi üçüncü takım olarak götürdü" manşetini kullanan İngiliz basınından Daily Mail gazetesi, Gökhan Töre'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan milli takımın 89. dakikada attığı golle doğrudan finallere gitme hakkını kazandığını belirtti.

Türkiye'nin maça, İzlanda'ya karşı beraberliğin bile kendisini üçüncü sıraya yerleştireceğini bilerek başladığını ifade eden gazete, "Ancak Hollanda Amsterdam'da kaotik bir gece yaşadı ve Çek Cumhuriyeti'ne 3-2 yenildi. Gelecek yıl Fransa'daki finallerde oynayacak İzlanda, Türk savunmasını zorlayamadı ve grubu Çek Cumhuriyeti'nin gerisinde yer alarak, ikinci bitirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Bir diğer İngiliz gazetesi The Guardian da, "Ne kadar dramatik bir gece" başlığı atarken, haberde Selçuk İnan'ın golünü, "Beckhamvari bir gol ile zafer" şeklinde okuyucularına aktardı.

Milli takımın başarısı Avrupa basınında


FRANSA: HOLLANDA MAT OLDU
Fransa'nın L'Equipe gazetesi, Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti galibiyetinin ardından İzlanda karşısında gelen galibiyetle EURO 2016'ya doğrudan gitmeye hak kazandığını ve işlemi tamamladığını ifade etti. Gazetede, Kazakistan'ın galibiyetini iyi değerlendiren ay-yıldızlıların, Selçuk İnan'ın son dakikada gelen golüyle sevince boğulduğu yazıldı. Bir diğer gazete Le Figaro ise 'Türkiye mucizesi. Hollanda mat oldu' yorumunda bulundu.


ALMANYA: HOLLANDA'DA DRAM
Almanya'dan Bild gazetesi "Hollanda'sız Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz. Türkiye 10 kişiyle İzlanda'yı yendi" başlığını kullandığı haberde, son Dünya Kupası'nı üçüncü sırada tamamlayan Hollanda'nın kolay nitelenebilecek bir gruptan çıkamayarak düşüşe geçtiğini belirtti ve 'Hollanda'da dram' yazdı.

Milli takımın başarısı Avrupa basınında


İSPANYA: ÇEKİLEN ACILARA DEĞDİ
İspanya medyasından Marca gazetesi, "İnan'ın güzel golü Türkiye'yi en iyi üçüncü olarak şampiyonaya dahil etti" başlığını kullanarak, "Türkiye, Kazakistan'ın Letonya'yı 1-0 yenmesinden yararlanarak 89. dakikada attığı golle Macaristan'ın önünde en iyi üçüncü takım oldu. Sonuna kadar çekilen acılara değdi" değerlendirmesini yaptı.

El Mundo Deportivo gazetesi de "Hollanda dışarıda, Arda ve Rakitic içeride" ve "Son dakikada gelen mucize golle Arda Turan da finallerde var" başlıklarını kullandı.

AS (İspanya): Selçuk İnan’ın frikik golü Türkiye’yi Euro 2016’ya taşıdı


İTALYA: YÜZLERDEKİ ACIYA UFAK BİR TEBESSÜM
İtalya'nın yüksek tirajlı spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport ilk sayfasından verdiği haberini, "Türkiye, bayram yapıyor" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Haberde ise Ankara'daki terör saldırısıyla "11 Eylül"ünü yaşayan ve üç gündür yasta olan Türkiye'nin finallere kalmasının, yüzlerdeki acıya ufak bir tebessüm kazandırdığı değerlendirmesi yapıldı.

Milli takımın başarısı Avrupa basınında


İSVEÇ: ÇILGIN SEVİNÇ
İsveç basınından Aftonbladet, “Türklerin çılgın sevinci” manşetiyle verdiği haberde, Türkiye'nin mucize başarısının ardından Fransa'daki finallere doğrudan katılma biletini aldığı hatırlatıldı.


LİTVANYA: TÜRKLER SEVİNCE BOĞULDU
Litvanya basınından 15 MİN haber sitesi, Selçuk İnan'ın frikikten attığı gol ile Türkiye'nin İzlanda'yı yenmeyi başardığını kaydederek, "Önce play-off'u garantileyen Türkler, birkaç dakika sonra Kazakistan'ın Riga'da kazanması haberi ile sevince boğuldu" ifadesini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!