Milli takıma 5 kişilik özel koruma birliği

Güncelleme Tarihi:

Milli takıma 5 kişilik özel koruma birliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 12:14

Önce Avrupa Polis Teşkilatı Europol, daha sonra Alman ve Fransız istihbaratı tarafından terör uyarısı yapılan Avrupa Futbol Şampiyonası'nda her takımı özel birlikler koruyacak.

Haberin Devamı

Alman "Mitteldeutsche Zeitung" gazetesinin bildirdiğine göre, şampiyonada yer alacak 24 ülkenin futbol takımlarının güvenliğini muhtemel terör saldırılarına karşı 5 kişilik özel birlikler sağlayacak.

Gazete, sözkonusu güvenlik önlemini Alman parlamentosu spor komisyonuna dayandırdı. Haberde, Fransa'da gerçekleştirilecek şampiyonada, Alman milli takımının 5 kişilik özel time ilaveten, kendi güvenlik ekibi tarafından da korunacağı bilgisi yer aldı.

Gazeteye konuşan Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU iç politika sözcüsü Stephan Mayer, şampiyonada terör tehdidinin sadece futbol takımlarına ya da hassas bazı oyunlara yönelik değil, Fransa'nın her tarafında olabileceğine dikkat çekti.
10 Haziran'da başlayacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na 24 ülke katılıyor. 10 Statda oynanacak 51 müsabakayı 2,5 milyon biletli futbolseverin izlemesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!