Milli Takım yanlış da yapsa kazanmayı biliyor

Ermenistan’ı deplasmanda 2-0 yenerek Dünya Kupası Eleme Grubu’na iyi bir başlangıç yapan A Milli Futbol Takımı’nın performansını nasıl buldunuz? Ay yıldızlılar bu futbolla grup lideri olup Güney Afrika’ya gidebilir mi?

KÖTÜ oynuyoruz, yanlışlar yapıyoruz ama yine de kazanıyoruz. Dünya Kupası’na grup lideri olarak gitmememiz için bir neden göremiyorum. Takım tertibinde de yanlışlar oluyor. En önemlisi maç kazanmak. Bundan önce de yanlışlar yapmamıza rağmen kazandık.

Türkiye’de orta sahada oynayacak başka elemanlar var. Mehmet Topuz gibi oyunculardan yararlanmak gerekir. Tuncay’ın meziyetlerine göre görev aldığı bölgede oynaması imkansız. Elinde önemli golcülerin var. Sen, Fransa’da oynayan Mevlüt’te ısrar ediyorsun. Semih’in yanında Gökhan’a, Halil Altıntop’a görev verebilirsin. Bu oyuncuları seyrediyorsun. Mevlüt’ü kim izliyor? Üstelik o bir kenar adamı. Sen ondan santrfor yapmaya çalışıyorsun. Bütün bunlar bir antrenörün görüşü. Bana göre yanlış. Eğrisi doğrusuna geliyor, maç kazanıyorsun.

Ermenistan çok güçsüz bir takım. Kendi sahalarında hücum dahi yapamadılar. Kazandık diye mutluyuz. Öyle bir maç oynadık ki, olayın bir de siyasi tarafı var. Oyuncularımız strese girebilirlerdi. Neyse ki olmadı. Kazandığımız için tabii ki memnunuz.

Bu turu geçerler önemli olan gruplar

Sizin çektiğiniz kura sonucu UEFA Kupası’nda zayıf rakiplerle eşleşen G.Saray ve Beşiktaş’ın Avrupa’daki yolu nereye kadar gider? İki büyük takımımızın Kadıköy’deki UEFA finali oynama şansı var mı?

KEŞKE
Kadıköy’deki UEFA Kupası finalini iki takımımız oynasa. Bütün temennimiz bu. Benim çektiğim kura sonucu takımlarımız zayıf rakiplerle eşleşti. Asıl bundan sonrası önemli. Bu zayıf rakipleri geçmeleri hemen final oynayacakları anlamına gelmez. İşin zor tarafı bundan sonra. Gruplarda karşılarına çok daha güçlü rakipler gelecek.

Beşiktaş da Galatasaray da zayıf rakiplerini eleyerek tur atlayıp gruplara kalacaklardır. UEFA Kupası’nda da çok güçlü takımlar var. Bizim takımlarımızın da gücü ortada. Avrupalı rakiplerinden aşağı kalır yanları yor. Güçlü rakiplere karşı bir oyun stratejileri belirlemeleri lazım. Ona göre futbol oynayacaklar, birbirleri ile yardımlaşacaklar. Bakalım gruplarda hangi takımlarla eşleşecekler.

Fener için beş-altı hafta beklemek lazım

Milli takımlardaki futbolcuların yanı sıra sakat oyuncularının çokluğu nedeniyle Hacettepe ve Porto maçlarına 10-12 kişiyle hazırlanmak zorunda kalan F.Bahçe, bu sezon resmi maçlarda ne yapar?

BİR
futbolcu durdurduk yere sakatlanmaz. Sakatlık iki şekilde olur. Birincisi kendine bakmaz, iyi bir hayat yaşamaz. İkincisi yanlış çalışmaktan olur. Bunun başka bir izahı yok. Futbolcular biraz daha profesyonel hareket etmeli.

Tatilde bile dikkatli olmalılar. Güneşin altında fazla kalmasınlar. İtalya liginde top oynayan futbolculara bakıyorsun, tatilden hep beyaz geliyorlar. Onlar, güneşin altında fazla kalmıyorlar. Çünkü işleri gereği profesyoneller. Aramızdaki fark da buradan kaynaklanıyor.

Fenerbahçe’nin resmi maçlarda ne yapacağı konusunda hüküm yürütmek için henüz çok erken. Bunlar, beş-altı maç sonra konuşulacak konular. Oyuncuların form durumu ne, antrenörün takıma olan uyumu ne? Oyuncular, antrenörle uyumlu bir şekilde çalışabiliyor mu? Bunlara bakmak lazım. Bütün bunlar 6. maçta belli olur.

Pazar günü zevkli bir maç olacak

Ligin 3. haftasında oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş maçı, sezonun iki formda ekibini karşı karşıya getirecek. Sizce bu maçta galibiyete yarın olan taraf hangisi?

ÜÇ büyükler, her maçlarında olduğu gibi Trabzon deplasmanında da kazanmaya oynar. Trabzonspor da bu sezon güçlü bir kadro kurdu.

Onlar da haliyle sahaya kazanmak için çıkacaktır. Hem Beşiktaş, hem de Trabzonspor iki maçını da kazandı. Trabzonspor pazar günkü maçı kazanır mı? Kazanabilir.

Beşiktaş da galip gelebilir. Sonucu kestirmek zor. Bu tamamen onların sahada gösterecekleri performanslara bağlı. Kıran kırana bir maç olacağı kesin. Beşiktaş kadar Trabzonspor da şampiyonluğun adayı. Bizi zevkli bir maçın beklediğini söyleyebilirim.
Yazarın Tüm Yazıları