Milli takım eksi 110 derecede

Güncelleme Tarihi:

Milli takım eksi 110 derecede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 16:47

Özel maçta Bulgaristan'ı 4-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımımız'ın oyuncuları karşılaşma sonrası 'özel' bir rejenerasyon (yenilenme) çalışmasına tabi tutulurken, ortaya sıradışı görüntüler çıktı.

Haberin Devamı

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki maçın hemen ardından Fulya'daki Acıbadem Sports Sporcu Sağlığı Merkezi'ne giden ay yıldızlı oyuncular burada önce Ice Lab'a (Soğuk Oda) sokuldu.

Milli takım eksi 110 derecede

Milli futbolcular eksi 65 ve eksi 110 derecelik odalara özel aparatlarla sokuldu.

Soğuk Oda uygulamasında futbolcular ellerine ve ağızlarına takılan özel aparatlarla eksi 65 ve eksi 110 derecelik iki kabine 4'er kişilik gruplar halinde sokuldu. Doktor gözetiminde yapılan uygulamada oyuncular her kabinde 2 ila 3 dakika arasında değişen sürelerde kaldı.

MESSI VE RONALDO'NUN ODASI
Dünyaca ünlü futbolcular Barcelonalı Lionel Messi ve Real Madridli Cristiano Ronaldo'nun, kendi sahalarında oynadıkları her maçtan sonra mutlaka girdiği Soğuk Oda'nın, vücudun kendisini yenileme süresini kısalttığı ve küçük yaralanmaları hızlıca iyileştirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Milli takım eksi 110 derecede

Futbolcular Soğuk Oda'dan sonra Spinning (müzikli eşliğinde yapılan idman) yaptı.

Futbolcular Soğuk Oda'nın ardından sırasıyla Spinning (müzik eşliğinde yapılan antrenman) ve Hipoksi Oda'da aerobik (altta) çalışması yaptı. Oksijenin Everest Dağı yüksekliği seviyesinde olduğu bu odadaki çalışmalar sayesinde futbolcuların adaleleri dinleniyor ve hücreleri yenileniyor.

Milli takım eksi 110 derecede

Hipoksi Oda'nın özelliği, havadaki oksijenin seviyesinin sadece yüzde 20 olması...

OZAN TUFAN: HAYATIMDA İLK KEZ SOĞUK ODA'YA GİRDİM!
Soğuk odaya giren sporculardan Ozan Tufan, "İlk defa böyle bir deneyim yaşıyorum, kendimi bir maç daha yapacak kadar enerjik hissediyorum” derken, Hakan Çalhanoğlu "Her ne kadar maç çok yorucu geçse de Soğuk Oda`ya girdikten sonra bütün kas ağrılarımın ve yorgunluğumun geçti" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Mevlüt Erdinç ise, kulübü Saint-Etienne'in tesislerinde de Soğuk Oda bulunduğunu belirterek, maçlardan ve antrenmanlardan sonra düzenli olarak Soğuk Oda'dan yararlanıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!