Milli sporcu Avrupa'nın bir numarası oldu

Güncelleme Tarihi:

Milli sporcu Avrupanın bir numarası oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2014 20:01

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 125 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Taha Akgül, Rus sporcu Alan Anatolevitch Kugaev'i 10-0 yenerek üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonası'nda üçüncü gün müsabakaları, Trio Arena'da akşam seansıyla sona erdi. Akşam seansında mindere çıkan Taha Akgül altın madalya, Soner Demirtaş ise bronz madalya kazandılar. Serbest Güreş Milli takımı Avrupa şampiyonasında bu güne kadar 4 madalya kazandı. İlk gün Servet Coşkun gümüş, ikinci gün Hefize Şahin gümüş, Soner Demirtaş bronz ve Taha Akgül ise Altın madalya kazandılar. 2012 ve 2013 yıllarında İki Avrupa şampiyonluğu bulunan Taha Akgül final karşılaşması için mindere gelen ilk sporcumuz oldu. Taha, Rus Alan Anatolevitch Kugaev karşısında maça kontrollü başladı.

TAHA AKGÜL MİNDERDE FIRTINA GİBİ ESTİ
125 kiloda son iki Avrupa şampiyonu Taha Akgül oldu. Taha, maçlarına fırtına gibi başladı ve hiç bir rakibine puan vermeden finale çıktı. 3. kez Avrupa şampiyonluğu isteyen Akgül, 1. tur ilk maçında Ermenistanlı Andranik Galstyan ile karşılaştı. 10-0'lık skor yakalayan Taha, rakibini teknik üstünlükle yendi. Taha Akgül, çeyrek finalde Belaruslu Vadzim Shvedau'yu 11-0 teknik üstünlükle yendi ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde de fırtına gibi esen Taha Akgül, Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyi karşında da 10-0 öne geçti ve teknik üstünlükle karşılaşmayı kazanarak finale çıktı. Akgül, finalde Rus Alan Anatolevitch Kugaev ile karşılaştı. Son iki Avrupa şampiyonu Taha Akgül, Alan karşısında maça fırtına gibi başladı. Rus rakibine nefes aldırmayan Akgül peş peşe denediği tekniklerle maçı 10-0 teknik üstünlükle kazanark adını üçüncü defa Avrupa şampiyonasına yazdırdı.

SONER DEMİRTAŞ AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
Bronz madalya için mindere çıkan diğer sporcumuz Soner Demirtaş ise İsviçre'li Stefan Reıchmuth karşısında mükemmel bir maç çıkardı. Stefan karşısında ilk puanını rakibini minder dışına atarak aldı. Ardından peş peşe yaptığı tekniklerle ilk 2 dakikaya 7-0 önde girdi. Maçın ilk devresinin sonlarına doğru rakibine minder dışına taşıyan Soner önce 1 puan ardından 2 puanlık teknikle skoru 10-0'a getirdi ve teknik üstünlükle karşılaşmayı kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu. Soner Demirtaş Avrupa şampiyonalarında ilk madalyasını kazanmış oldu.

55 kilo Bediha Gün, 3'lük için Kazak asıllı Rus İrina Ologonova ile karşılaştı. Bronz madalya için mücadele eden Bediha Gün güçlü rakibi karşısında başarılı olamadı ve karşılaşmayı 7-0 kaybetti. Gün, bu sonuçla Avrupa şampiyonasını 5. Olarak tamamladı. Öte yandan Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası 4. gününde yarın 4 sporcumuz mindere çıkıyor.

Kadınlarda: 63 kiloda Buse Tosun, (Litvanyalı) İndre Buuelyte
75 kiloda Yasemin Adar, (Belarus) Vasillisa Marzaliuk,
Erkeklerde: 70 kiloda Yakup Gör, (Almanya) Samed Dülger
86 kiloda Fırat Binici, (Fransa) Akmed Abdulhamidov Aibue tch ile karşılaşacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!