Kara Harp Okulu başvuru şartları nelerdir? Milli Savunma Üniversitesi puanları!

Güncelleme Tarihi:

Kara Harp Okulu başvuru şartları nelerdir Milli Savunma Üniversitesi puanları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 17:40

Milli savunma Üniversitesi (MSÜ) Harp Okulu başvurusu için süreç devam ediyor. Bu yıl ilk öğrencilerini almaya hazırlanan MSÜ Kara Harp Okulu başvuru şartları, gençler tarafından araştırılmaya başlandı. Milli Savunma Üniversitesi başvuru şartları hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen gençler, ilk öğrenci alımlarının nasıl sonuçlanacağını soruşturmaya başladı. İşte, MSÜ Harp Okulu başvuru şartları ve detayları

Haberin Devamı

Milli Savunma Üniversitesi, Kara Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksekokulu bünyesine öğrenci almaya hazırlanıyor. YGS'ye girdikten sonra kariyerine askeri okullarda devam etme kararı alan öğrencilerin değerlendirileceği başvuruda, 21 yaş kriteri göz önünde bulundurulacak. Peki, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu başvurusu nasıl yapılacak. İşte, Milli Savunma Üniversitesi başvuru şartları ve istenilen puan bilgileri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2017 ÖSYS kılavuzunu güncelleyerek Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları başvuru kılavuzunu yayımladı. Başvurular 19 Nisan-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları başvuru kılavuzunda başvuru, seçim aşamaları ve sonrasında uygulanacak kurallara yer verildi. Buna göre 19 Nisan-25 Mayıs arasında Milli Savunma Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinde en fazla 21 yaşında olan adayların başvuruları alınacak.

Haberin Devamı

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ (MSÜ) BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILACAK ?

Harp Okulları başvurusu yapacak olan adaylardan YGS puanı talep edilecek. Kara Harp Okulu için YGS 1-2-3-4-5-6 kabul edilirken, Deniz ve Hava Harp Okulu için bu durum YGS 1 ve YGS 2 ile sınırlı olacak. Çağrı yapılacak adayların yaklaşık 2/3’ü YGS 1-2’den, yaklaşık 1/3’ü YGS 4-5-6 puanlarına göre çağrılacak.

Sınavlara katılan (YGS 1-2 puanlarından en yüksekten başlayarak) birinci tercihi HHO olan adaylardan (birinci tercihler yeterli olmaz ise diğer tercihlere göre) ÖSU eğitimine katılacak aday sayısının 6 katına kadar aday belirlenerek Psikomotor Testine alınır, başarılı olan adaylardan YGS, FYT, Mülakat ve Sağlık Raporu sonuçlarına göre başarı puanları en yüksek puandan itibaren sıralanarak kontenjan miktarı kadar aday ÖSU’ya gönderilir. Başarılı aday sayısı ÖSU kontenjanının altında kalması durumunda aynı esaslarla Psikomotor testine ilave çağrı yapılacak.

Adaylar tercih ettiği okullara sıralama puanına (LYS, Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat) göre yerleşebileceklerdir. YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜ KHO LYS MF-4 ve TM-1,2,3 (En yüksek puan) DHO LYS MF-4 HHO LYS MF-4 olacak.

Haberin Devamı

HARP OKULLARI BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HARP OKULLARINA BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

2017 ÖSYS Sistem Kılavuzu’nun güncellenmiş hali için tıklayınız

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Astsubay Meslek Yüksekokulu başvurusu, 19 Nisan-25 Mayıs tarihleri aralığında gerçekleşecek. En fazla 22 yaşında olanların başvurabileceği Astsubay Meslek Yüksekokulu başvurusu için YGS'ye katılıyor olma şartı aranacak. Kara Asb.MYO için YGS-1,2,5,6, Deniz Asb.MYO için YGS-1,4,5,6, Hava Asb.MYO için YGS-1,4,5,6, Bando Asb.MYO için YGS-1,2,3,4,5,6 (Konservatuvar liselerinin müzik bölümü için YGS giriş şartı aranmaz.) gerekmektedir. 

Haberin Devamı

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULLARI’NA BAŞVURU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

BAKMADAN GEÇME!