Milli Prodüktivite Merkezi’nden Milli Eğitim’e ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Milli Prodüktivite Merkezi’nden Milli Eğitim’e ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2009 00:00

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Yönetim Kurulu Başkanı Akansel Koç ile Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Temel, Prof. Dr. Abdulsamet Arslan ve Salih Çelik’i ziyaret etti.

MPM Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunmuş olan Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Müsteşar Yardımcılarından Prof. Dr. Mehmet Temel, MPM’nin özellikle son yıllardaki çalışmalarını takip ettiklerini ve memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Temel, MPM ile Milli Eğitim arasındaki ilişkilere her türlü desteği vereceklerini söyledi.

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Akansel Koç, verimliliğin eğitim boyutunun çok önemli olduğunu ve bu nedenle MPM ile MEB’in yakın işbirliği içerisinde olmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Koç ayrıca Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından oluşturulan meslek standartları kapsamında verimliliğin mutlaka yer alması ve değerlendirilmesi gereken bir kavram olduğunu belirtti.
Mesleki Yeterlilik Kurumu ile bir ön görüşme yapıldığını dile getiren Koç ise, MEB ziyaretiyle birlikte bu çalışmayı hızla hayata geçireceklerini ifade etti.

MPM yöneticileri, ziyaret sırasında verimlilik ve tasarruf ilişkilerinden söz ederken özellikle bu iki kavramın ilköğretim okullarında mecburi ders olarak okutulmasının getireceği faydaları anlattılar. Temel, MEB ve Talim Terbiye Kurulu mevzuatının aşırı katı olması ve diğer kurumların bu tür taleplerinden dolayı oluşan yoğunluk nedeniyle ilk etapta verimlilik ve tasarrufun zorunlu ders olmasının güçlüğüne işaret etti. Bununla birlikte MPM Yönetim Kurulu’nun verimliliğin seçmeli ders olarak okutulması hususunda bir karar alıp kendisi ile istişare edildikten sonra Talim Terbiye Kuruluna başvuru yapmasının iyi bir başlangıç olacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!