Milli Piyango Yılbaşı büyük ikramiyesi ne kadar? Bilet fiyatları netleşti

Güncelleme Tarihi:

Milli Piyango Yılbaşı büyük ikramiyesi ne kadar Bilet fiyatları netleşti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 10:40

Vatandaşların üzerine büyük hayaller kurduğu Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiye tutarı açıklandı. 31 Aralık'ta yapılacak çekiliş sonucunda büyük ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda tarihin en büyük tutarı verilmiş olacak. Peki, 2017 Milli Piyango Yılbaşı büyük ikramiyesi ne kadar? Milli Piyango bilet fiyatları ne kadardan satılıyor. İşte, tam, yarım ve çeyrek bilet fiyatları!

Haberin Devamı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Milli Piyango Yılbaşı büyük ikramiye tutarı günler öncesinden sorgulanmaya başladı. Büyük ikramiye üzerine büyük hayaller kuran vatandaşlar, hem ikramiye tutarını hem de Milli Piyango Yılbaşı bilet fiyatlarını merak etti. Bu yılki büyük ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda büyük bir rekor kırılacak, çünkü tarihin en büyük rakamı talihliyi bulacak. Peki, 2017 Yılbaşı Milli Piyango ikramiyesi ne kadar? Pek çok vatandaşın hayallerini süsleyen piyangonun bilet fiyatları ne kadardan satışa sunuluyor? İşte, tam, yarım ve çeyrek Milli Piyango bilet fiyatları!

Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından yapılan açıklamaya göre yılbaşı çekilişinde tam 60 milyon TL ikramiye dağıtılacak. Çekilişle tek bir ikramiye verilmeyecek, büyük-küçük çok sayıda ikramiye talihlilerini bulacak. Büyük ikramiyeden hariç olarak yılbaşı özel çekilişinde 20 adet 100 bin lira, 30 adet 50 bin lira, 50 adet 10 bin lira, 100 adet 5 bin lira, 200 adet 3 bin lira, 300 adet 2 bin lira ve 500 adet de bin lira verecek. Çekilişte bin adet 500 lira, 8 bin adet 400 lira, 40 bin adet 300 lira, 200 bin adet 200 lira, 700 bin adet 120 lira da dağıtılacak.

Haberin Devamı

BİLET FİYATLARI NE KADAR?

En az Milli Piyango büyük ikramiye tutarı kadar merak edilen bir diğer konu da bilet fiyatlarının ne kadar olacağı. Vatandaşların üzerine büyük hayaller kurduğu piyango bilet fiyatlarına yanıt MPİ’den geldi. Biletlerinin fiyatları tam, yarım ve çeyrek olmak üzere 3’e ayrılıyor. Tam bilet 60 lira, yarım bilet 30 lira, çeyrek bilet ise 15 lira.

İKRAMİYELER SON 10 YILDA KATLANDI

Milli Piyango İdaresi verilerine göre, 2017 için 60 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiye, son 10 yılda büyük artış gösterdi. Büyük ikramiye, 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. Bu rakam 2009'da 30 milyon lira, 2010'da 35 milyon lira, 2011'de 40 milyon lira, 2012'de 45 milyon lira, 2013 ve 2014'te ise 50 milyon lira olarak belirlenmişti. Geçen yıl ise büyük ikramiye olarak 55 milyon lira verilmişti.

SAHTE BİLETLERE DİKKAT

Haberin Devamı

Milli Piyango İdaresi, 29 Kasım itibariyle satışa sunulan Milli Piyango biletleri için kritik uyarılarda bulundu. Konuyla ilgili konuşan Milli Piyangocu Kurtuluş Çıldır, vatandaşların yılbaşı biletini güvendikleri bayilerden almaları konusunda uyarıp, sahte biletlerin bu dönemde artacağını belirterek"İnsanlar geçen yıl biletlerini alırken uğurlu sayılarını, doğum tarihlerini, arabalarının plaka numaralarını, kendi çocuklarının doğum tarihlerinin olduğu numaraları istiyordu. Bu yıl sonunda da aynı durum söz konusu olacak diye tahmin ediyoruz. Vatandaşlardan şunu rica ediyoruz, piyasada bilmedikleri yerden bilet almasınlar. Bildikleri, tanıdıkları bayilerden alsınlar. Dışarıda çok fazla sahte bilet olayları dönüyor. İnsanlar bilet alırken özellikle damgalı, kaşeli olmasına dikkat etmesi gerekiyor. Yoksa onların da başları belaya girer. İstanbul, Ankara ve İzmir’den çok fazla sahte bilet gelebilir. Güvendikleri yerden alsınlar" şeklinde konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!