'Milli Parklar Mobil Uygulaması' yılın en iyileri arasında

Güncelleme Tarihi:

Milli Parklar Mobil Uygulaması yılın en iyileri arasında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 16:46

'Milli Parklar Mobil Uygulaması' yılın en iyileri arasında

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ILGAZ(Çankırı), (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği 'Milli Parklar Mobil Uygulaması'nın büyük bir başarıya imza attığı belirtildi. Apple firmasının her yıl düzenli olarak yayınladığı uygulama, en iyiler listesine giren uygulama listede 4. oldu. Böylece listeye ilk kez bir kamu kurumu uygulaması girmiş oldu.

Apple her yıl düzenli olarak yayınladığı uygulama mağazasının en iyileri 'Best of App Store' listesinin 2016 sonuçlarını açıkladı. Her yıl iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV için ayrı sonuçlar paylaşan Apple, listelerinin Türkiye dahil olmak üzere yerel versiyonlarını da yayınladı. Apple'a göre; Türkiye App Store'larında 2016'nın en iyi uygulamaları kapsamında, "Milli Parklar Mobil Uygulamasıö en iyi 10 içerisinde 4.sırada yer aldı. Bu seçim, Türkiye'den ilk defa bir kamu kurumu uygulamasının yılın en iyileri arasında gösterilmesi bakımından da dikkat çekti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 'Digital Değişim' vizyonu kapsamında 2015 yılında başlatılan bir projenin ürünü olan 'Milli Parklar Mobil Uygulaması' Türkiye'deki milli park, tabiat parkı gibi eşsiz güzellikteki tabiat harikalarını ziyaret etmek isteyen bütün vatandaşlara hitap ederken, yüklendikten sonra da keyifle kullanılabilindiği belirtildi. Uygulama sayesinde milli park veya tabiat parklarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, seyahatlerine başlamadan önce tabiatta gerçekleştireceği aktiviteye göre park seçebiliyor, park sahasına nasıl gideceği hakkında rota oluşturabiliyor, hava durumunu ve giriş ücretlerini öğrenebiliyor, park hakkında bütün detay bilgilere kolayca ulaşabiliyor, fotoğraf galerileri sayesinde park alanı hakkında önceden bir izlenim edinebiliyor. Ayrıca kullanıcılar uygulama içindeki haber, duyuru, anket modüllerinden güncel bilgi ve haberlere de ulaşabiliyor.

Park İçindeki İyi ya da Eksik Yönler Fotoğrafla Bakanlığa Bildirilebiliyor. Uygulama ile 40 Milli Park ve 205 Tabiat Parkı'nın bilgilerine erişilebiliniyor. 'Milli Parklar Mobil Uygulaması'nı daha da geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, "Uygulama ile vatandaşlar şu anda 40 Milli Park ve 205 Tabiat Parkı bilgilerine erişebiliyor. 2016 yılı sonu itibariyle yeni ilan edilen 2 Milli Park ve 4 Tabiat Parkının da uygulamaya dahil edilmesiyle 1.etap tamamlanmış olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!