Milli oyunumuz tavla

Güncelleme Tarihi:

Milli oyunumuz tavla
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Güneşi iyiden iyiye hissettiğimiz şu günlerde tatile gidebilmek için can atıyoruz. Geçtiğimiz hafta geçirdiğimiz uzun bayram tatilinin tadı damağımızda kaldı sanki. Kimimiz havuz başında güneşlenirken, bazıları ise milli oyunumuz tavlada şampiyon olabilmek için ter döküyordu. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘‘Kristal Tavla Turnuvası’’, bir bayanın şampiyonluğuna tanık oldu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye uzun bir bayram tatili geçirdi. Hemen herkes de soluğu tatil beldelerinde aldı. Yaz turizminin kalbinin attığı Antalya'da uzun tatilin yanı sıra bir de tavla turnuvası vardı. Özlem Kristal'in düzenlediği ve Antalya Mirage Otel'in sponsorluğunu üstlendiği ‘‘Kristal Tavla Turnuvası’’ hem tatil hem de eğlence açısından ilk sıraları aldı. Yoğun bir ilgiyle karşılanan turnuvada ise katılımcıları ve izleyenleri hoş bir sürpriz bekliyordu.

Ülkemizde yoğun bir şekilde oynanan ve daha çok erkek oyunu olarak bilinen tavlada, bir bayan şampiyon olmuştu. Hem de ‘‘Düşten Güzel’’ adlı albümüyle geçtiğimiz yıl müzik piyasasına adım atan Elif'in annesi Tansel Ayerdem'di bu bileği kuvvetli bayan. Ailece tavla meraklısı olduklarını söyleyen Tansel Ayerdem, kızının şarkıcı olmasına önceleri karşı çıkmış. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi mezunu olan Elif'in müzikteki ısrarı ve yeteneğini göstermesi üzerine destek olmaya karar veren Tansel hanım, ‘‘Benim için bugüne kadar Elif'in annesi derlerdi. Şimdi Elif'e ‘Tavla şampiyonunun şarkıcı kızı' diyecekler’’ dedi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kristal Tavla Turnuvası’nda ikinciliği Burhan Aras, üçüncülüğü ise Rıfat Soyselçuk elde etti. Yaklaşık 5 milyar liralık ödül dağıtılan yarışmanın açılış karşılaşmaları için Kocaelispor'un Başkanı Sefa Sirmen, ünlü sunucular Erkan Yolaç ve Güler Kazmacı, şovmen Beyazıt Öztürk, podyumların başarılı mankenleri Esin Moralıoğlu, Didem Uzel ve Pınar Altuğ gibi ünlü isimler açılış zarı attı. Beş gün süren ve çekişmeli karşılaşmaların yaşandığı Kristal Tavla Turnuvası'nın ödüllerini de Sefa Sirmen, Sibel Turnagöl ve İdris Yamantürk verdi.

Podyumların ünlü mankeni Esin Moralıoğlu, tavla konusunda iddialı olmadığını ancak elinden gelen herşeyi yapacağını söyledi. Genç manken, güçlü rakipleri karşısında fazla tutunamayarak elendi.

‘‘Kristal Tavla Turnuvası’’nda açılış zarları, Kocaelispor Başkanı Sefa Sirmen ve şovmen Beyazıt Öztürk'ün de aralarında bulunduğu bir çok ünlü isim tarafından atıldı (üstte). Erkeklerin çoğunlukta olduğu turnuvada, müzik dünyasının genç yorumcusu Elif'in annesi Tansel Ayerdem birinci oldu.

Ünlü sunucu Güler Kazmacı, TRT nöbetleri sırasında erkeklerden öğrendiği tavlada oldukça iddialıydı. Ancak Kazmacı'nın zarları istediği gibi gelmeyince elendi ve ‘‘Turnuva boyunca çok şanssızdım’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!