Milli koçlar öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Milli koçlar öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 17:27

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, A Milli Kadın Milli Takımı Başantrenörü Marco Aurelio Motta ile Eski Voleybol Milli Takımı Başantrenörü ve Galatasaray Yurtiçi Kargo Voleybol Takımı Başantrenörü Işık Menküer, öğrencilerle bir araya geldi.

Özel Bilfen İlköğretim Okulları Çamlıca Kampüsü'nde, “Başarı sohbetleri” adı altında düzenlenen organizasyona katılan başarılı teknik adamlar, öğrencilerin kendilerine yönelttiği soruları yanıtladılar.

Abdullah Avcı, A Milli Futbol Takımı'nın kendi yönetiminde çıktığı ilk maçında 23 yaş ortalamasıyla sahada olduğunu söylerken, “A Milli Takım'da 10 yıl oynayacak bir jenerasyonun önünü açmaya çalışıyoruz. Mayıs ayında Almanya'da yapılacak özel turnuvada belki 30-32 kişilik bir kadroyla yer alacağız. Tecrübeli oyunculardan da faydalanacağız” dedi.

Türk futbolunun içinde bulunduğu kaosla ilgili yöneltilen soruları yanıtsız bırakan Avcı, bu konuyu hiç konuşmamayı tercih ettiğini aktarırken, “Futbol güzel bir oyun. Umarım bu sıkıntılı zaman kısa sürede biter ve güzel oyuna herkes katkı sağlar” ifadelerini kullandı.

Türk futbolcuların Avrupa'da kendilerine forma bulacakları kulüplere transfer olmalarını desteklediğini aktaran Avcı, Arda Turan örneğini göstererek, bu oyuncunun futbola bakışının değiştiğini vurgularken, “Bu tip transferlerin sayısı çoğalmalı. Oyuncular kendilerine oynayabilecekleri takımlarda ulaşılabilir hedefler koymalı ve adım adım gitmeli. Arda'nın önüne koyduğu hedefin doğru olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Abdullah Avcı, Türkiye'de yaşayan ve çalışan bir antrenör olarak temel sorunları bildiğini dile getirirken, şunları söyledi: “A Milli Takım'ın başında olmak büyük sorumluluk. Ancak temel sorunları bildiğim için, uygulanması halinde çok büyük katkılar sağlayacağına inandığım, bildiğim yolda çalışmaya devam edeceğim. Özellikle gençlere büyük katkı sağlayacağıma inanıyorum. Milli takımın başında olmak çok güzel bir duygu. Amacımız ise 2014 Dünya Kupası'nda Brezilya'da ülkemizi temsil edebilmek. Ancak Türk futbolunun gelişimi için alt yapıda önemli adımlar atmak gerekli. 2014 Dünya Kupası'na gitmek ya da gitmemek değil, istikrarlı bir turnuva takımı olabilmek daha önemli bir hedef.”

Ene: “Türk basketbolu ilerisi için ümit verici ama...”

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, öğrencilere Türk basketbolunun geldiği noktayı anlatırken, istikrarın önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin Avrupa basketbolunda önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Ene, “Beş yıl önceye bakıldığında bugün çok daha iyi bir yerdeyiz. Büyük kulüplerin kendi salonları var ve taraftarları dolduruyor. Türk basketbolu ilerisi için ümit verici ama kurduğumuz kadroların maddi gücüyle, bizim Avrupa kupalarında şampiyon olabilecek ekiplere sahip olmamız gerekir. Bu konunun eleştirisini yapmalıyız. THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e girebilecek düzeyde en az 2 takımımız var. Bundan sonraki süreçte son hamleleri de doğru yapıp, THY Avrupa Ligi düzeyinde başarılı bir ülke haline gelmeliyiz” diye konuştu.

Basketbolda sistemin oturmasına ve takım olabilmenin önemini dile getiren Orhun Ene, bunun için de sabırlı olmaya ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Motta: “Türkiye voleybolda her yıl daha iyiye gidiyor”

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Brezilyalı çalıştırıcı Marco Aurelio Motta, Türkiye'de voleybolun başarılı bir şekilde yükseliş gösterdiğini söylerken, “Türkiye'de voleybol adına önemli bir gelecek mevcut. Nüfus genç ve motivasyona sahip, azimli bir durumda. Nesilden nesile daha da ilerleyen bir süreç var. Bence Türkiye'de voleybol her yıl daha iyiye gidiyor” dedi.

Milli takımın olimpiyat elemelerindeki önemli sınavının sorulması üzerine, çok zorlu karşılaşmalar yapacaklarını belirten Motta, “Mayıs ayında olimpiyat elemeleri yapılacak. Çok zor maçlar yapacağız. Bunu başarabiliriz ama çok zorlu geçecek çünkü Rusya Sırbistan, Almanya, Hollanda ve Bulgaristan rakiplerimiz olacak ve 1 takım olimpiyat vizesi alacak. Bizim için zorsa, rakiplerimiz için de zordur. Şansımızın yaver gideceğini düşünüyorum. Öyle bir takıma sahibiz ki, bugüne kadar mücadeleyi hiç bırakmadı” şeklinde konuştu.

Menküer: “Daha iyi oyuncu ve antrenörler gelecek”

A Milli Erkek Takımı'nın çalıştırıcılığını yaptıktan sonra Galatasaray Yurtiçi Kargo takımının başında teknik adamlığını sürdüren Işık Menküer ise gelinen noktada çok daha iyi imkanlara sahip bir nesilin bulunduğunu aktardı.
Voleybolda iyi bir jenerasyonun yetiştiğine dikkati çeken Menküer, “Hepimiz spora bir şekilde şansla başladık. Ama bu böyle olmamalı. Şimdi iyi hocalarla, iyi tesislerde başlanıyor. Daha iyi oyuncu ve antrenörlerin geleceğini düşünüyorum. Ayıca eğitim sistemi spora biraz daha zaman ayırırsa, çok daha sosyal, sportif ve başarılı bir nesil yetiştiririz” ifadelerini kullandı.

Başarılı teknik adamlar, organizasyonun sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!