'Milli kahraman' Dzeko

Güncelleme Tarihi:

Milli kahraman Dzeko
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 00:00

Bosna Hersek'in önemli internet spor haberleri sitesi “Sportsport.ba” tarafından düzenlenen “2010 yılının futbolcusu” anketinde “milli kahraman” seçilen Edin Dzeko, ödülünü düzenlenen törenle aldı.

Saraybosna'daki Coloseun Kulübü'nde düzenlenen “yılın futbolcuları” ödül törenine, “soprtsport.ba” internet sitesinin okuyucularının oylarıyla seçilen, Bosna-Hersek'in önemli futbol yıldızları katıldı.

“Sportsport.ba”nın genel yayın yönetmeni Mirza Dautbegoviç, törende yaptığı açıklamada, sitenin okuyucuları tarafından en çok oyu, Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) forma giyen Dzeko'nun aldığını bu nedenle Dzeko'nun “milli kahraman” seçildiğini kaydetti.

Almanya'nın Wolfsburg takımının forveti Edin Dzeko, ödülünü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Benim ilerideki başarılarım Bosna Hersek'teki taraftarlarımızı daha da çok sevindirecektir” dedi.

2010 yılının “en iyi futbolcusu” ödülü ise Bosna-Hersek A Milli Takımının kaptanı ve Fransa'nın Montpellier takımında forma giyen Emir Spahiç'e verildi.

Bosna-Hersek Süper Ligi'nin en iyi oyuncusu ödülünü ise Saraybosna'nın Jelyezniçar takımında oynayan Edin Vişça aldı. “En iyi organize edilen takım” ödülü, “Olimpik Sarayevo”ya verildi.

Ülkenin “en iyi antrenörü ödülü” ise “Dinamo Zagreb”in teknik direktörü Vahid Halihociç'e takdim edildi.

Bosna Hersek'te bu yıl üçüncüsü düzenlenen “yılın futbolcuları” etkinliğinin en prestijli ödülü olan “milli kahraman” unvanını geçen yıl da Edin Dzeko almıştı, 2008 yılında ise bu unvan Almanya'nın Hoffenheim takımının golcüsü Vedad İbişeviç'e verilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!