Milli judocu Batuhan Efemgil: ''Judonun ana vatanı Tokyo'da tarihe geçmek istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Milli judocu Batuhan Efemgil: Judonun ana vatanı Tokyoda tarihe geçmek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 13:14

Milli judocu Batuhan Efemgil: ''Judonun ana vatanı Tokyo'da tarihe geçmek istiyoruz"

Haberin Devamı

ERCAN ATA / ANTALYA,(DHA) - MİLLİ judocu Batuhan Efemgil, Judo baba mesleği ve babam benim idolüm. Çocukluğumdan bu yana babamın başarılarına şahit olmak, judonun gücünü anlamama yetti'' dedi.
Eski milli sporcu ve Judo Milli Takımlar Koordinatörü Baba Haldun Efemgil'i örnek alarak spora başladığını belirten Batuhan Efemgil, kardeşimle aynı anda milli takımda olmak bana gruru veriyor dedi. 2020 Olimpiyatları'na puan veren 2017 Antalya Judo Grand Prix müsabakalarında yarın son gün madalya için mindere çıkacak olan Batuhan Efemgil, "Hedefim burada madalya kazanmak. Çok hareketli bir döneme giriyoruz. Bu süreci madalyalarla geçmek istiyorum" diye konuştu.
Milli Judo'cu Batuhan'nın açıklamları şu şekilde: "Judo bizde baba mesleği. Babam başarılı bir judo kariyerine sahip. Beni de 8 aylıkken minderlerle tanıştırmış. O günden bu yana da tatamiden çıkmadım. Bu yüzden genlerimde judo var. Ben babamın başarılarıyla büyüdüm. Babamla tatlı bir rekabetim var. Aktif judo yaşantımı noktalayana kadar babamın elde ettiği başarı çıtasını daha yukarılara taşımayı hedefliyorum" dedi.
"JUDO HAYATIMIN EN BÜYÜK AŞKI"
Hiçbir zaman judodan başka bir spor dalı ya da başka meslek grubunda yer almayı düşünmediğini belirten Batuhan Efemgil, "Kendimi bildim bileli judo yapıyorum. Judo bana hiçbir zaman meslek gibi gelmedi. Judo benim için meslek değil. Ancak hayatımın en büyük aşkı olabilir" ifadelerini kullandı.
"TATAMİ DE HOCAM EVDE BABAM"
Babasının aynı zamanda uzun yıllardır antrenörlüğünü yaptığını belirten milli judocu Efemgil, "Başarılarımın arkasındaki asıl isim babam diyebilirim. Babam arkamda olunca kazanmak ve onu gururlandırmak için elimden gelenin fazlasını yapıyorum. Onun gözlerine baktığımda bile anlaşıyoruz. Sporculuk hayatınızında birçok dönem yaşayabiliyorsunuz. Babam en zor zamanlarımda hep arkamda olup 'Sen benim oğlumsun ona göre hayatını yaşa ve daima dik dur' derdi. Bu da benim hayat felsefem oldu. Tatami de hocam evde babam kendimi bu yüzden şanslı hissediyorum" diye konuştu.
"KARDEŞİMİ HİÇBİR ZAMAN RAKİP GÖRMEDİM"
20 yıllık judo kariyerindeki en duygusal anının kardeşiyle yaptığı final maçı olduğunu belirten Batuhan Efemgil, "Kardeşim Oğuzhan Efemgil de benimle birlikte judo kariyerinde aynı süreçleri yaşadı. Finalde kardeşinizle olmak çok özel ve güzel bir duygu aynı minderde ter akıtınca daha farklı hissediyorsunuz. Onu hiçbir zaman rakip görmedim çünkü o benim kardeşim. Düştüğünüzde biliyorsunuz ki daima sizi kaldırmak için bir el uzanıyor. Kardeşim bana daime güç veriyor" şeklinde konuştu.
"BİZ TÜRK'ÜZ CESARETİMİZ İÇİMİZDEN GELİYOR"
2 kez dizinden 3 kez de omzundan olmak üzere toplam 5 kez bıçak altına yatan Batuhan Efemgil, hiçbir zaman pes etmeyi düşünmediğini söyleyerek, "Biz Türk'üz cesaretimiz içimizden geliyor. Tek amacım al bayrağımızı her zaman zirveye taşımak. Terimin son damlasına kadar da bu mücadeleyi sürdüreceğim" diye vurguladı.
"SEZER BAŞKAN İLE BİRLİKTE BAŞARDIK DEMEK ÇOK İSTİYORUM"
Türk judosunda Sezer Huysuz ile yeni bir sayfa açıldığını vurgulayan genç judocu, "Olimpiyat havasını 2 kez yaşamış olimpik sporcunun başkanımız olması bana ve takım arkadaşlarıma güç ve güven veriyor. Çünkü o bizim şuan yaşadığımız olimpiyat süreçlerini birçok kez yaşadı ve bu doğrultuda bizim başarılı olmamız için gerekli ortamı tüm tecrübesi ve enerjisi ile bizlere sağlıyor. Sadece A Milli Takım düzeyinde değil alt yapılarda da ciddi yapılanmalar gerçekleşiyor. Sezer Huysuz hem ağabeyim hem de takım arkadaşımdı. Başkanımız olması benim için büyük gurur. Sezer başkanla birlikte başardık demek çok istiyorum" dedi.
"İRAKLİ HOCA BİZE TAKIM OLDUĞUMUZU HATIRLATTI
Avrupa ve Dünya Judo Federasyonları tarafından 4 kez yılın Teknik Direktörü seçilen ve  Dünya Şampiyonluk apoleti bulunan Teknik Direktör İrakli ile birlikte çalışmanın takımı olumlu yönde motive ettiğini söyleyen Batuhan Efemgil, "İrakli hoca bize takım olduğumuzu hatırlattı. Hocamız bize güveniyor. Bizde takım olarak hocamıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Maçlara çıkarken hocamızın başarısı içinde mücadele ediyoruz. Takım olarak tüm benliğimizi ve yüreğimizi ortaya koyduk. Kısa sürede güzel şeyler başaracağımız için şampiyon hocamıza söz verdik ve sözümüzü tutacağız" şeklinde konuştu.
"JUDONUN ANA VATANI TOKYO'DA TARİHE GEÇMEK İSTİYORUZ"
Yaşadığı sakatlıklardan dolayı uzun zamandır istediği çıkışı yapamadığını söyleyen milli judocu Batuhan Efemgil, "Uzun zamandır istediğim çıkışı gerçekleştiremiyordum. Sonunda Portekiz'de bir çıkış yolu buldum. 4 maç kazandım 2 maç kaybettim. Avrupa Kupası'nda final yapmak sezon için iyi bir başlangıç olabilir ama daha iyilerini yapacağız. Şuan judonun ana vatanı olan Tokyo'da kamp çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kampımız yoğun ve güzel geçiyor. Her gün iki antrenmanla önümüzdeki turnuvalara ve şampiyonalara hazırlanıyoruz. Bu kamp sonrası büyük oranda hazır olacağız. İlk olarak kendi ülkemizde olan Antalya Grand Prix ile birlikte madalya başlangıcını vermek istiyoruz.  Ardından Avrupa Şampiyonası, İslam Oyunları, Dünya Şampiyonası ve ardından 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda takım arkadaşlarımla birlikte madalyalar alarak judonun ana vatanında tarihe geçmek istiyoruz. Başarıya odaklandık. Bu çalışmalarımızın karşılığını madalyalarla alacağımıza tüm benliğimizle inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!