Milli istihdam seferberliği çalışmalarına 2018 yılında da devam edilecek

Güncelleme Tarihi:

Milli istihdam seferberliği çalışmalarına 2018 yılında da devam edilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 11:37

Milli istihdam seferberliği çalışmalarına 2018 yılında da devam edilecek

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında konuşan Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Aksoy, 2017 yılında başlatılan Milli İstihdam Seferberliği çalışmalarına 2018 yılında da devam edileceğini açıkladı.

İl İstihdam Kurulu, 2018 yılı Ocak ayı toplantısı, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde yapıldı.Toplantıda, İŞKUR İl Müdürlüğünce 2017 yılı içerisinde yürütülen çalışmalar hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi. Kurulda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 2018 yılı içerisinde aktif işgücü programları kapsamında yapılması planlanan faaliyetler de ele alındı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada, İŞKUR olarak, işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen faaliyetlerden birisi olan işbaşı eğitim programları ile ilgili kurul üyelerine bilgi sundu. Aksoy, konuşmasında; aktif işgücü piyasası programları kapsamında yürütülen Mesleki Eğitim Kursları ile İstihdam garantili işgücü yetiştirme kursları, özellikle de dezavantajlı grupların istihdama katılmalarının sağlanmasına yönelik yürütülen faaliyetler, toplum yararına programlar ve işsizlik sigortası ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.Aksoy  konuşmasının sonunda, kurul üyelerine, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" ile "İlave İstihdam Teşvikleri", konularında açıklamalarda bulunarak, 2017 yılında başlatılan Milli İstihdam Seferberliği çalışmalarına, 2018 yılında da devam edileceğini belirterek, bu yıl uygulanacak istihdam teşvikleri hakkında bilgi verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!