Milli İstihdam Seferberliği anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Milli İstihdam Seferberliği anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 15:00

Milli İstihdam Seferberliği anlatıldı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Milli İstihdam Seferberliği kapsamındaki teşvik ve destekler anlatıldı.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) organizasyonuyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ve İŞKUR Şube Müdürlüğü tarafından Milli İstihdam Seferberliği kapsamındaki teşvik ve desteklerin anlatıldığı toplantı düzenlendi. SGK Antalya İl Müdür Yardımcıları Aykan Yıldız ve Mehmet Fatih Sülümbaz, İŞKUR Şube Başkanı Mustafa Akgül ve Kumluca SGK Müdürü Meltem Dilekcan'ın konuşmacı olduğu toplantıya Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, mali müşavirler ve işverenler katıldı.

KUTSO Başkanı Murat Günay, istihdamı artırmak için başlatılan milli seferberlik çerçevesinde yapılan teşvik ve desteklerden KUTSO üyelerinin ve bölge esnafının yararlanması için bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini belirtti.

SGK İl Müdür Yardımcısı Aykan Yıldız, istihdam teşvik programının işverenler açısından önemli avantajlar sağladığını belirtirken, "Sizlerin de istihdamla ilgili düzenlemelerden haberdar olmanız, ticari faaliyet ve yatırımlarınıza yön verirken desteklerden yararlanmanız için bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz" dedi.

İŞKUR Antalya Şube Başkanı Mustafa Akgül de işverenlere ve mali müşavirlere iş başı eğitim programıyla ilgili bilgi verdi. Akgül, öğrencilerin ve mesleki deneyimi olmayanların mesleği öğrenmeleri amacıyla başlatılan iş başı eğitim programının işverene ek yük getirmeden işçi istihdam etme fırsatı sunduğunu belirtti. Akgül, işvereni teşviklerden yararlandırarak istihdam oranını artıma hedefinde olduklarını vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!