Milli güreşçilerin gözü madalyada

Güncelleme Tarihi:

Milli güreşçilerin gözü madalyada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 14:10

Bolu'da 3 haftadır kamp çalışmalarını sürdüren Grekoromen Güreş Milli Takımı, Londra Olimpiyatları'nda madalya rekoru kırmayı hedefliyor.

Aladağ'daki kamp çalışmalarını yarın tamamlayacak olan milli takım sporcuları, İstanbul'da yapacakları hazırlık çalışmasının ardından Londra Olimpiyatları'na katılmak üzere İngiltere'ye gidecek. 3 haftadır kampta bulunan milli sporcular, her gün yaklaşık 5 saat olimpiyatlara hazırlanıyor. İlk defa 7 sıklette olimpiyatlara katılmaya hak kazanan milli takım sporcuları olimpiyatlarda Türk bayrağını göndere çektirmeyi hedefliyor.

Londra Olimpiyatları'na 55 kiloda katılacak olan milli sporcu Ayhan Karakuş, AA muhabirine, milli güreşçi Hamza Yerlikaya'dan ilham aldığını ve onun gibi büyük bir şampiyon olmayı istediğini söyledi.

Karakuş, Bolu kampının çok iyi geçtiğini belirterek, “Olimpiyatlara çok az zaman kaldı, tam anlamıyla hazır değiliz. Bir, iki eksiğimiz kaldı. Hedef olimpiyattı ama zamanla bu hedef daha da büyüdü. Şimdi olimpiyatlardan madalyalarla dönmek istiyoruz” dedi.

Türkiye'nin uluslararası yarışmalarda daha çok güreş sporuyla ön plana çıktığına işaret eden Karakuş, Londra Olimpiyatları'nda güreş takımından büyük beklentilerin olacağını ifade etti.

Karakuş, altın madalya ile Türkiye'ye dönmek istediğini vurgulayarak, “Her zamanki gibi olimpiyatlarda en çok beklenti oluşturan spor güreştir. Biz de milletimizin yüzünü kara çıkarmayacağız ve madalyalarla döneceğiz” şeklinde konuştu.

Milli güreşçi Rahman Bilici de özveriyle çalıştıklarını ve olimpiyatlarda çalışmalarının karşılığını almaya çalışacaklarını dile getirdi.

Bilici, günde 5 saat ağır antrenman yaptıklarını belirterek, “Sözün bittiği, nefeslerin kesildiği yerdeyiz. Bu saatten sonra büyük konuşmak bize yakışmaz ama hedefimizi aldık” ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlarda hedefinin altın madalya olduğunu anlatan Bilici, bunun için uzun zamandır hazırlandığına dikkati çekti.

Bilici, İngiltere'de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerine vurgu yaparak, “Aladağ tam bir milli takım kamp yeri. Burada kamp yapmak gerçekten çok güzel ve verimli. Burada çok iyi hazırlandık. Hedef kesinlikle olimpiyatlar. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Şampiyonluğu hak eden bir ülkeyiz. Allah utandırmasın” diye konuştu.

“Çok ağır çalışma içerisindeyiz”

1996 yılında güreşe başlayan ve çeşitli şampiyonalarda dereceler elde eden Atakan Yüksel de olimpiyatlarda Türkiye'ye altın madalya kazandırmayı hedeflediğini söyledi.

Bolu'daki kampın tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Yüksel, “İstanbul Sarıyer'de bir kampımız var ve onun ardından Londra Olimpiyatları'na gideceğiz. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Çok ağır çalışma içindeyiz ve inşallah burayı da en iyi şekilde atlatacağız. Son kampta da formumun zirvesine ulaşarak Londra'da şampiyon olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Milli güreşçi Cenk İldem ise babasının da güreşçi olduğuna işaret ederek, “Babam, Gençler Dünya Şampiyonu ve daha sonra Ordulararası Dünya Şampiyonu oldu. Kendisi benim ilk antrenörümdü. Güreşe babamla antrenmanlara giderek başladım. Her antrenmanda onu izliyor ve bir şeyler öğreniyordum. Güreşin içinde doğdum sayılır” dedi.

Londra'da şampiyon olabilmek için gayretle çalıştığını anlatan İldem, sözlerini şöyle tamamladı: “Gençlerde defalarca Dünya şampiyonluğum var. Büyüklerde de Avrupa ve Dünya üçüncüsü oldum. İstanbul'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda 5 saniye ile finali kaybettim. Orada ilk dünya şampiyonamız olduğundan eksiğimiz vardı ama aradan 9 ay geçti, çok iyi çalıştık, eksiklerimizi tamamladık. Tempomuz yoğun ve son yüklemelerimizi yapacağız. Daha sonra İstanbul'da dinlenerek motive olacağımız bir kampımız olacak. Sabah ve akşam iki antrenman yapıyoruz. Sabah ağırlık çalışıyoruz ve akşamları da güreş antrenmanı yapıyoruz. Hedefim İstanbul'da kaçan finali Londra'da telafi etmek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!