Milli güreşçiler Samsun Valisi Şahin'i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Milli güreşçiler Samsun Valisi Şahini ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 20:23

Milli güreşçiler Samsun Valisi Şahin'i ziyaret etti

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'a gelen milli güreşçiler Rıza Kayaalp, Taha Akgül ve RecepKara, Vali İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç himayelerinde, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, efsane güreşçi Yaşar Doğu’nun ölümünün 56. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ‘Yaşar Doğu’nun Manevi Huzurunda Şampiyonlar ile Söyleşi’ programına katılmak üzere kente gelen dünya şampiyonu Rıza Kayaalp, olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ve Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.



Ziyarette Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara yaptığı konuşmasında, "Samsun’un yetiştirmiş olduğu dünyaya mal olan rahmetli Yaşar Doğu'nun 56. yıldönümü dolayısıyla Samsun’da bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik vasıtasıyla Samsun'daki sporcu gençlerimizle bir araya geldik. Geçmişte onurla, gururla temsil edip şampiyon olan hocamız, büyüğümüz, ustamız Yaşar Doğu'nun öğrencileri ve çırakları olarak bizler bugün Samsun’a geldik. Bizler ata sporumuz güreşin neferleriyiz, bizden sonra gelecek kuşağa da ata sporumuzu sevdirmek gayesiyle bugün buradayız. Sayın Valimizin TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde Türk sporuna büyük katkıları oldu. Kabullerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.



Samsun Valisi İbrahim Şahin ise "Bizim Dünya şampiyonumuz, Olimpiyat şampiyonumuz, Kırkpınar şampiyonumuz ve çok değerli hocaları buradalar. TRT Genel Müdürlüğüm zamanında özellikle karakucak ve yağlı güreşlerin, TRT Spor kanalında canlı verilmesi ile ilgili çok özel çabam olmuştu. Valiliklerden, Belediyelerden, Kaymakamlıklardan olabildiğince şartları zorlayarak canlı yayın vermeye çalışıyorduk. TRT'de yapmak isteyip de yapamadığım güreş ile ilgili özellikle çok gayretim oldu. Ama maalesef muvaffak olamamıştım. Yağlı güreşlerin Cumartesi veya Pazar akşamları kapalı spor salonunda verilerek tabi kuralları konularak, salon sporuna dönüştürülerek verilmesi gibi bir düşüncem vardı. İnşallah şimdiki TRT Genel Müdürümüz buna muvaffak olurlar, bu çok önemsediğimiz bir konudur. Sumo güreşi çok itici bir spor olmasına rağmen, ya da estetik bir yanı yokmuş gibi görünmesine rağmen, onu Japon devlet televizyonu abartıyor ve bütün dünyaya tanıtmaya çalışıyor. Halbuki bizim yağlı güreşimiz, ata sporumuz, özellikle batıda da izlenen bir spor dalıdır. Onun için bu sadece yazın işte çimlerde, çayırlarda yapılan bir güreş olmanın ötesinde bir takım modernize edilerek, revize edilerek, kurallar konularak kışın da özellikle salon sporlarına dönüştürülmesi çok isabetli olur diye düşünüyorum. Diğer taraftan milli güreşçimiz Yaşar DOĞU Samsunumuzun yetiştirdiği ender pehlivanımınız. Kapalı spor salonlarına ismini verdiğimiz bir baba yiğit, onun memleketine güreşçilerin gelmesi bizim gurur kaynağımızdır" diye konuştu.



Ziyarete ayrıca, Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran ve Güreş Milli Takım Antrenörü Yakup Topuz'da katıldı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!