Milli Eğitim'den TÜBİTAK bilgilendirme toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitimden TÜBİTAK bilgilendirme toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 12:55

Milli Eğitim'den TÜBİTAK bilgilendirme toplantısı

Haberin Devamı

Servet ARSLAN (AĞRI), (DHA)-AĞRI İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4006 TUBİTAK bilim fuarı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
    Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özlem Çeçen, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan şunları söyledi.
    "TÜBİTAK proje yarışmasının temel amaçlarından biri, genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya, onları bilimsel araştırma yapmaya teşvik etmektedir. Öğrencilerin kendi kendine öğrenmesini, mevcut bilgi havuzundan ihtiyaç duyduğu bilgiyi bulmasını, seçmesini ve kullanmasını sağlayan belki de tek eğitimsel faaliyettir. Projelerini tamamladıkları zaman öğrenciler kendine güvenen, yetenekli, kariyer hedefi olan, hazırlıklı, disiplinli ve isteklendirmeye sahip genç liderler haline gelirler. Hayatta karşılaşacakları her sorunu proje mantığı ile yaklaşmayı ve sonuçlandırmayı öğrenmiş olurlar. Artık onlar için hiçbir sorun aşılmaz, çözülmez değildir. İkinci olarak, proje araştırması sadece bir uygulama değil, kendi kendini doğrulayan ve heyecan verici bir faaliyettir. Çünkü o az bilenen veya bilinmeyen bilgilerin keşfini içerir. Öğrencilerde olmayan veya az olan kişisel önem duygusunu geliştirir. Proje genellikle bilimsel sorularla veya öğrencilerin ilgisinin olduğu alanlarla ilgilidir. Bu tür çalışmalar samimi bir şekilde yapıldığı zaman öğrenciler genellikle proje çalışmasına kendilerini kaptırırlar ve çalışmanın zevkini tadarlar. Cevabın bulunması, sonucun öğrenilmesi insanı heyecanlandıran, haz duymasını sağlayan önemli bir keşif anı olabilir. Projenin başarılı sonuçlandırılması, öğrencilere ve diğerlerine bu sonucun öğrencilerin bizzat kendi başarılarının bir kanıtı olduğunu gösterir. Sonuç olarak, normal bir öğrenci başarılı bir öğrenci olmaya ve başarılı bir öğrencide bilim insanı olmaya isteklendirilmiş olur. Okulun sunabileceği bütün programlar içinde, proje çalışması öğrencinin kendine olan güvenini artıran, sorunlara çözüm üretme potansiyelini geliştiren, bağımsız olarak muazzam bir başarı duygusunu yaşamasını sağlayan tek faaliyettir. Özetle, proje çalışması öğrenciye maddi ve manevi yarar sağlarö dedi.
    Turan'ın konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan ARGE biriminde görevli öğretmenler tarafından TÜBİTAK bilim fuarı bilgilendirmesi yapıldı. Öte yandan ARGE biriminde görevli öğretmenlerce, 7 ilçede de TÜBİTAK bilim fuarı bilgilendirme toplantıları yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!