Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Suriyeli Öğrenci Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Suriyeli Öğrenci Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 16:23

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN OKUL MÜDÜRLERİNE SEMİNER VERİLDİ

Kayseri’de ikamet eden Suriyeli öğrencileri kayıt yaparak okullarında okutacak okul müdürleriyle İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu bir araya geldi.
Melikgazi Rehberlik Araştırma Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya yaklaşık 100 okul müdürü katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ,Suriye deki iç savaştan kaçarak Kayseri’ye sığınan ailelerin yaklaşık 5 bin 850 okuma çağında çocuklarının olduğunu, bunun bin 840 öğrencinin okullarına devam ettiğini belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, ”Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatıyla okuma çağına gelmiş Suriyeli öğrencilerin devlet okullarına kayıtlarının olacak, bu öğrencilerin Türkçeyi daha sağlıklı öğrenmeleri kurslarla sağlanacaktır. Bizim Osmanlı’dan gelen bir misyonumuz var. Ümmet noktasında Müslümanların son kalesi Türkiye’dir. Suriyeli öğrencileri ötekileştirmenin bir anlamı yok. Eğitim yalnızca fen ve matematikten ibaret değildir, eğitim duygusal bir süreçtir. Öğretenle öğrenen arasında duygusal bir bağ oluşmalı, daha doğrusu kucaklamadığın her fert öteki taraftadır, kolaya kaçmamalıyız bundan ötürü kucaklamak hizmetse zehir olsa da ,bal eylemeliyiz. ”dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!