Milli Eğitim eski Bakanı Tekin: Türkiye'deki eğitimin etkisi ve verimliliği yok

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim eski Bakanı Tekin: Türkiyedeki eğitimin etkisi ve verimliliği yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2018 12:27

Milli Eğitim eski Bakanı Tekin: Türkiye'deki eğitimin etkisi ve verimliliği yok

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARARN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli)(DHA)-MİLLİ Eğitim eski Bakanı Prof. Dr. Necdet Tekin, "Türkiye'deki eğitimin etkisi ve verimliliği yok" dedi.

Milli Eğitim eski Bakanı Prof.Dr. Necdet Tekin ve gazeteci-eğitimci Abbas Güçlü, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Aykırı Sohbetler programına konuşmacı olarak katıldı. 'Eğitimde Bugün ve Yenilikçi Yaklaşımlar'ın konuşulduğu programda
Milli Eğitim eski Bakanı Prof. Dr. Necdet Tekin ve gazeteci Abbas Güçlü, Lüleburgaz halkıyla Prof. Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezi'nde bir araya geldi. Eğitimden beklenen verimin ve kalitenin alınamadığına dikkat çeken Prof. Dr. Necdet Tekin, "Türkiye'deki eğitimin etkisi ve verimliliği yok. Ülkemizde 112 devlet, 70 vakıf, toplam 182 üniversite var. YÖK'e bağlı 112 üniversiteye verilen para 27.8 milyar TL. Bunun yüzde 68'i öğretim üyelerinin maaşları, peki geri kalanıyla bu üniversiteler ne yapacak? Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi 95.5 milyar TL. Yüzde 81 küsuru maaşlar, yüzde 7'si yatırım. Rol model insanlarımız, başta bilim insanları, yazarlar, çizerler yanı kamuyu etkileyecek insanlarımızın örnek olması lazım ve Türkiye genelinde ışık yakacak insanlar olmaları lazım" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!