Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 81 İl Müdürünü Bitlis’te topladı

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 81 İl Müdürünü Bitlis’te topladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 13:01

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 81 İl Müdürünü Bitlis’te topladı

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ- Fettah YEŞİLYAPRAK- Halil ÜLKER / BİTLİS, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bitlis’te 10- 12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ‘İl Müdürleri Değerlendirme Toplantısına’ katılmak üzere Bitlis’e geldi. Bakan Yılmaz, TEOG sınavı ile ilgili çeşitli örnekler verererek fırsat eşitliğinde istedikleri kriterleri yakaladıklarını söyledi. 
Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, 81 İl Müdürü, Milli Eğitim Müsteşarları ve Daire Başkanları katıldı.
Bakan Yılmaz, Muş Havaalanından Bitlis’e karayoluyla geldi. Kültür merkezi önünde karşılanan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, önce PTT’nin Bitlis’in 101. Kurtuluş Yılına özel hazırladığı ‘Pul Kolleksiyonu’ sergisinin açılışını yaptı. Program ise Ahlat ilçesinin tanıtım filminin izlettirilmesi ile başladı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı konuşmada 1 milyonun üzerinde öğretmen ve 17 milyon öğrenci ile büyük bir aile olduklarını, aldıkları kararların da buna göre önemli olduğunu söyledi.
FIRSAT EŞİTLİĞİNDE İSTEDİĞİMİZ KRİTERLERİ TUTTURDUK
Bakan Yılmaz, son TEOG sınavı ile ilgili bazı verileri paylaşarak şunları söyledi:
"En son TEOG Bitlis’te 51 öğrencimiz 120 sorunun hepsini doğru yaptı. Burdur’da da 51. Doğu’da da başarı oranı aynı Batıda da aynı. Ahlat’ta 6 öğrenci birinci çıktı, Rize Çayeli’nde 6, Samsun Vezirköprü 6, Güroymak’tan 4, Ordu’dan 4. Hizan'da 5 öğrencimiz 120 sorudan 120’sini yaptı. İzmir Çeşme’den de 5 çıktı. Bu demektir ki, eğitim kalitesini artırdık. Fırsat eşitliğinde de istediğimiz kriterleri tutturduk.Türkiye’nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine belli bir seviye yakalanıyorsa fırsat eşitliğinin sağlandığının göstergesidir."
TOPLU TESİS AÇILIŞI
Konuşmaların ardından Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ile Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban Bakan Yılmaz’a birer hediye verdi. Bakan Yılmaz 81 İl Milli Eğitim Müdürü ve katılanlarla birlikte çektirdiği fotoğrafın ardından bakanlığı tarafından yaptırılan 25 eğitim tesisinin toplu açılışını yaptı. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!