Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: 28 bin 163 öğretmenin ilişiği kesildi

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: 28 bin 163 öğretmenin ilişiği kesildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 17:24

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2016-2017 eğitim yılına, ihraç edilenden fazla öğretmenin dahil olacağını belirterek, "40 bin norm fazlası öğretmenimizi etkin kullanacağız. Şubat'ta atadığımız 30 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız. Mülakatları tamamlanırsa 20 bin öğretmenimizi de Ekim ayı içinde göreve başlatacağız" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde memleketi Sivas'a geldi. Bakan Yılmaz burada, AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından Tarihi Sivas Kalesi'ndeki aile çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katılarak, eğitimle ilgili de açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, Türkiye'yi bölmek isteyenlere milletin fırsat vermediğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu ülke 15 Temmuz'da adeta uçurumun kenarına geldi. Rabbimizin yardımıyla, halkımızın kendi iradesine sahip çıkma kararlılığıyla uçurumun kenarından döndük. Allah göstermesin uçurumdan düşseydik herhalde tek parça bulabilmek mümkün değildi. Zaten gaye de oydu. Uçurumdan düşen kimse tek parça halinde kalmazdı. Türkiye'yi parçalamak, bölmek istiyorlardı, bu millet ferasetiyle, basiretiyle birliği ve beraberliğiyle buna fırsat vermedi. Allah'a hamd olsun. Özü nedir? Zafer kimindir? Zafer ölümden korkmayanlarındır… Bizim vazifemiz nedir, bu olanları unutmamak. Şehitlerimizi unutmamak. Bu olayı iyi anlayıp bizden sonra gelecek nesillere de mutlaka aktarmamız lazım. Hemen hemen bütün şehitlerimizin ismini yeni açtığımız okullara verdik.

Haberin Devamı

"NORM FAZLASI ÖĞRETMENİMİZİ ETKİN KULLANACAĞIZ"

28 bin 163 öğretmenin bakanlığımızla ilişiği kesildi. Yaklaşık 20 binin üzerinde de öğretmeni açığa aldık. Onlar hakkındaki incelemelerde devam ediyor. Toplamda 50 bine yakın. Ancak bizim norm fazlası 40 binin üzerinde öğretmenimiz vardı. Ne demek norm fazlası? Bizim öğretmenimiz fakat etkin olarak değerlendiremiyoruz. Norm fazlası 40 bin öğretmenimizle birlikte geçen Şubat ayında aldığımız 30 bin öğretmenimiz vardı. Onlar bu eğitim öğretim yılında başlayacaklar. Dolayısıyla 2016-2017 eğitim öğretim yılında ayrılanlardan daha fazla öğretmen eğitim programımıza dahil olacak. Ve bu arada 20 bin öğretmeni Milli Eğitim camiasına kazandırmak içinde mülakatlar, çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla 40 bin norm fazlası öğretmenimizi etkin kullanacağız. Şubat'ta atadığımız 30 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız. Ve 20 bin öğretmenimizi de Ekim ayı içinde mülakatları tamamlanırsa göreve başlatacağız. İstiyoruz ki eğitimde en ufak bir sıkıntı olmadan bu dönemi atlatalım."

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından Bakan Yılmaz ve milletvekilleri vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Programda iş isteyen veya çeşitli sıkıntıları olan vatandaşlar tarafından Bakan Yılmaz'a onlarca zarf verildi.

"15 ÜLKEDEKİ 65 OKUL TÜRKİYE MAARİF VAKFI’NA DEVREDİLECEK”

Türkiye Maarif Vakfı'nın kurulduğunu anımsatan Bakan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 15 ülkedeki 65 okulun bu vakfa devredileceğini belirtti. Yılmaz, FETÖ'ye ait yurtdışındaki okulların da Türkiye Maarif Vakfı’na devriyle ilgili çalışma yapıldığını anlatarak, "Kendi ülkesinin değerlerine ihanet etmiş yapının da yurtdışında olan okulları o devletler tarafından 'Bunlar tarafından sürdürülmesine değil de Türkiye Cumhuriyeti Devleti veya hükümeti tarafından sürdürülmesini kabul ediyoruz' diyenler yine orada okulu da alacaklardır ve Türkiye Maarif Vakfı’yla devam edecek inşallah" dedi.

Haberin Devamı

Bu dönemde 860 özel okul açıldığını ve özel okulların devlet okulları içerisindeki payının yüzde 13.5 olduğunu, bu oranı artırmak istediklerini vurgulayan Yılmaz, 10 bin 291 yeni dersliğin eğitime kazandırıldığının altını çizdi. 498 engelli öğretmen ataması yapıldığını, mesleki ve teknik eğitime giden öğrencilerin desteklendiğini aktaran Bakan Yılmaz, "Eskiden organize sanayi bölgeleri içerisinde açılan mesleki ve teknik eğitime giden öğrencileri destekliyorduk. Şimdi organize sanayi bölgeleri dışında açılan mesleki ve teknik eğitime giden öğrencileri de eğitim konusuna bağlı olarak öğrenci başına 4 bin 270 lirayla, 6 bin 675 lira arasında destek veriyoruz. İstiyoruz ki eğitimin istihdamla bağı kurulsun, okulu bitirenler işsiz kalmasın" diye konuştu.      

Haberin Devamı

BAKANDAN KÖYE OKUL SÖZÜ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Kangal ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Enes Koçak'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Köydeki vatandaşlar ile de bir süre sohbet eden Yılmaz, köyün yolunun yapılması sözünü verdi. Köye okul yapılmasını da müjdeleyen Yılmaz, daha sonra Gürün ilçesine hareket etti. Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bir süre önce vefat eden eski Sivas Belediye Başkanı Osman Seçilmiş'in Sivas'taki evine de taziye ziyaretinde bulundu. Yılmaz, Seçilmiş'in ailesine başsağlığı diledi.     

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!