Milli cimnastikçilere Çinli antrenör

Güncelleme Tarihi:

Milli cimnastikçilere Çinli antrenör
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 16:02

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Çin'in en üst düzey antrenörlerinin milli cimnastikçileri olimpiyatlara hazırlayacağını söyledi.

Çelen, yaptığı açıklamada, Çin'e giderek biri kadın biri erkek 2 antrenörle prensipte anlaştıklarını belirtti. Çin'in tüm spor branşlarında olduğu gibi cimnastikte de dünyanın en iyisi konumunda olduğuna dikkati çeken Çelen, "Çin, ciddi manada çok büyük farkla cimnastiğin en iyisi. Yanına yaklaşılmayacak düzeyde başarıları var. Hem bunların sebeplerini araştırmak hem de cimnastikteki durumlarını, çalıştıkları salonların nasıl olduğunu öğrenmek ve bir de Türkiye'ye antrenör getirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere Çin'e gittik" diye konuştu.

Çin'de olimpiyat seçmelerini takip ederek dünyanın en iyi cimnastikçileri ve antrenörleri ile bir araya geldiklerini kaydeden Çelen, "Orada çok güzel görüşmelerimiz oldu. Bir bayan, bir de erkek çalıştırıcı arkadaşımızla eylül ayında Türkiye'ye gelmek üzere prensipte anlaştık. Antrenörler, Türkiye'ye gelecek, öncelikli olarak çalışma yerleri ve sporcularımızı görecek. Ondan sonra da milli takımı artistik cimnastikte 2016 ve 2020 Olimpiyatları'na hazırlamak üzere çalışacaklar" şeklinde konuştu.

"Hedefimiz, 2020 Olimpiyatları"

Türkiye'de daha önce yabancı antrenörlerin çalıştığını, büyük başarılara imza atıldığını hatırlatan Çelen, şöyle konuştu:

"Daha önce cimnastikte Rusya'dan, Romanya'dan ve Bulgaristan'dan antrenörler geldi. Nitekim, o süreçte de bizler çıktık ama Çin'den hiç antrenör gelmemişti çünkü kapalı bir kutu. Avrupa'nın birçok ülkesinde ve Amerika'da hep Çin'den antrenörler var.
Şimdi inşallah Türkiye'ye de gelecek. Hedefimiz, 2020 Olimpiyatları. 2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'nin cimnastikte çok şeyler yapabileceğine inanıyorum."

Çelen, Türkiye'ye gelecek Çinli antrenörler hakkında şu bilgileri verdi:

"Bayan hocamız 99 ve 2004'te Çin'in olimpiyat takımını çalıştırmış. Dünya şampiyonu sporcuların antrenörü ise erkek takımımızı çalıştıracak, 'kulplu beygir' dediğimiz alette dünyanın en iyi sporcusunun hocası. Şu anda da o antrenörün sporcusu Çinlilerin en iyisi. Çok nitelikli ve geçmişi olan tecrübeli antrenörler gelecek. Çin'in en üst düzey antrenörleri Türkiye'ye gelerek, cimnastikçilerimizi olimpiyatlara hazırlayacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!