Milli boksör Aygün, Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Milli boksör Aygün, Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 12:00

Milli boksör Aygün, Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor

Haberin Devamı

Milli boksör Birol Aygün, 'wild card' (özel davetiye) ile katılacağı Almanya'da düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası'na Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü salonunda kısıtlı imkanlarla hazırlanıyor.
Aygün'ün antrenörü İshak Tiryaki, "Spor salonu tribünün altında, adeta merdiven altında çalışıyoruz. Buraya boks salonu demek günah. Boks malzemelerini bir iş adamı aldı" dedi.
Milli boksörler Birol Aygün ve Muhammet Ünlü, Hamburg'da 25 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında 80 ülkeden 260 sporcunun katılımıyla düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Aygün, şampiyonaya memleketi Zonguldak'ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor solununda antrenör İshak Tiryaki ile hazırlanıyor. Aygün, geçen ay Avrupa Boks Konfederasyonu tarafından Ukrayna'da düzenlenen organizasyonda 75 kiloda ilk rakibini yendikten sonra ikinci maçında Macaristanlı rakibine karşı baştan sona üstün oynamasına rağmen hakem kararı ile mağlup olmuştu
"HAKKIMIZ OLANI ALDIK"
Antrenör İshak Tiryaki, Dünya Şampiyonasına davet edilmelerinin kendileri için sürpriz olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de ilk defa böyle bir şey oldu. Hakkettiğimiz vizeyi aldık. Bizim hedefimiz olimpiyata katılabilmek. Onun için çok çalışacağız. 4 yıldır koyduğumuz hedef olimpiyattır. Şimdi Dünya Şampiyonası'na katılacağız. Tabii oradan da madalya ile dönmek istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Günde 2 antrenman yapıyoruz. Kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışıyoruz. Kastamonu'da kampa gireceğiz. Sonra Samsun'da bir turnuvaya katılacağız. Ardından yurt dışında kampa gireceğiz." dedi.
"BURAYA BOKS SALONU DEMEK GÜNAH"
Tiryaki, kısıtlı imkanlarla şampiyonaya hazırlandıklarını da söyleyerek şöyle konuştu:
"Spor salonu tribünün altında, adeta merdiven altında çalışıyoruz. Boks malzemelerini bir iş adamı aldı. Burada 20-30 öğrencinin arasında çalışıyoruz. Buraya boks salonu demek günah. Ödenek ve yer yetersizliği var. Yeni sporcu fabrikası inşaatı yapılıyor. Orası bitene kadar burada çalışmak zorundayız. Orada inşallah uygun çalışma ortamını bulacağız. Bugüne kadar uygun bir ortamda hiç çalışamadık. Burada birçok şampiyonaya gidecek sporcumuz çalışıyor. Ama bakıyoruz ki öyle büyük spor salonlarından şampiyonlar çıkmıyor. Böyle merdiven altlarından çıkıyor. Yeter ki çalış. Çalıştığın zaman her yer malzeme, her yer çalışma yeri olur."
"HEDEFİM MİLLİ MARŞIMIZI OKUTMAK"
Milli boksör Birol Aygün de 2009 yılında 3'üncü Lig'de mücadele eden futbol takımı Kilimli Belediyespor ile profesyonel sözleşme imzalamak üzereyken antrenörü İshak Tiryaki'nin yönlendirmesiyle boksa başladığını ve önemli başarıları olduğunu söyleyerek, "7 yıldır boks ile uğraşıyorum. Hocamın sayesinde bugünlere geldim. Büyükler kategorisinde ilk yılımda madalyalar gördük, Avrupa gördük. Nasipte dünya şampiyonluğu varmış. Şimdi ona hazırlanıyoruz. Allah'ın izniyle oradan da güzel bir sonuçla dönmeyi nasip ediyoruz. Avrupa'da maçımızı milyonlar izledi gördü. 'Hiçbir şey olmaz' dendi. Sonra federasyonumuzun girişimleri sonucu güzel gelişmeler oldu. Hakkımız olanı aldığımıza inanıyorum. İnşallah madalyamızı da alıp döneceğiz ülkemize. Hedefim orada milli marşımızı okutmak."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Birol Aygün'ün antrenman yapması
-Antrenörü İshak Tiryaki ile çalışması
-Birol Aygün ile röp.
-İshak Tiryaki ile röp.

HABER-KAMERA: GÜRKAY GÜNDOĞAN-CÜNEYT ÖZFİDAN/ZONGULDAK,(DHA)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!