Milli Biniciden Doha’da zafer!

Güncelleme Tarihi:

Milli Biniciden Doha’da zafer
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 14:52

Milli binici Derin Demirsoy, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen engel atlama müsabakasında Harry K isimli atıyla birincilik kupasını Türkiye’ye kazandırdı.

Haberin Devamı

Beko’nun 2006 yılından bu yana desteklediği milli binici Derin Demirsoy, Doha’da kazandığı birincilikle Türkiye’yi gururlandırdı. Hollanda’da yaşayan 22 yaşındaki Derin Demirsoy, CSI4* Dünya Kupası yarışmaları kapsamında senenin en önemli engel atlama müsabakalarından biri olan 160 cm yüksekliğindeki “Qatar International Championship Grand Prix” yarışmasında Harry K isimli atı ile başarılı bir yarış çıkararak birincilik kupasının sahibi oldu. 

Avrupa’nın en başarılı genç binicileri arasında 2011 de Avrupa Gençler şampiyonasında ferdi olarak gümüş madalya kazanan ve böylece Türkiye’nin binicilikte Avrupa madalyasına sahip tek sporcusu olan Derin Demirsoy 2016’da da Avrupa Binicilik Federasyonu tarafından Avrupa’nın en başarılı genç binicileri arasına seçilerek özel bir eğitim programına tabii tutuldu. 

Derin Demirsoy, bugüne kadar; 4 defa Gençler Avrupa, 2 defa Yıldızlar Avrupa ve Balkan, 2 defa Genç Yetişkin Avrupa, 1 defa Ustalar Avrupa Şampiyonalarına katıldı. Derin Demirsoy, katıldığı 982 uluslararası yarışta, 19 altın, 21 gümüş, 21 bronz madalya kazandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!