'Milli bayramlarımızı önemsizleştirmemeliyiz'

Güncelleme Tarihi:

Milli bayramlarımızı önemsizleştirmemeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 11:42

'Milli bayramlarımızı önemsizleştirmemeliyiz'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Milli bayramlarımızı önemsizleştirmemeliyiz. Milli bayramlarımız birliğimizin, beraberliğimizin sembolüdür" dedi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 19 Mayıs dolayısıyla kutlamada yayımladığı mesajında 19 Mayıs 1919'un Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Bandırma vapuruyla Galata rıhtımından ayrılırken tek güvencesinin işgale karşı kararlılıkla mücadele edecek halk olduğunu belirten Başkan Uysal, bu inanç sayesinde Atatürk'ün ırk, din, dil, mezhep, cinsiyet demeden bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi düşüncesi etrafında 7'den 70'e bir halkın kardeşçe kucaklaşmasını sağladığını söyledi. Başkan Uysal, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Biz ne mutlu bir ülkeyiz ki, bütün farklılıklarımızı aşıp kenetlenebiliyor ve her koşulda, birbirimizi olduğumuz gibi kabul edebiliyoruz. Biz ne mutlu bir ülkeyiz ki, tasada ve kederde bir ve beraber oluyoruz, tasada ve kederde beraber olma irademiz var. Milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'dan Anadolu topraklarına ayak basan Mustafa Kemal'in bu yolculuğu bir millet için dönüm noktası oldu ve kurtuluşun başlangıç gününü bayram olarak Türk gençliğine armağan etti. Milli bayramlarımız bunlar için çok değerli, bunların altını çizmek için çok önemli günler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Cumhuriyet önderlerine çok teşekkür ediyor, anıları önünde saygıyla geliyoruz. Milli bayramlarımızı önemsizleştirmemeliyiz. Milli bayramlarımız bizim birliğimizin, beraberliğimizin sembolüdür. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!