Milli atlet Merve Aydın'dan Türk futboluna sert gönderme

Güncelleme Tarihi:

Milli atlet Merve Aydından Türk futboluna sert gönderme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 19:48

Milli atlet ve aynı zamanda Survivor 2014 ve All Star finalistlerinden Merve Aydın, Türk Milli Takımı'nın Euro 2016'da elde ettiği başarısız sonuçların ardından sitemkar bir tweet attı.

Haberin Devamı

Survivor 2014 ve All Star finalistlerinden, aynı zamanda milli atlet olan Merve Aydın, Türkiye'nin İspanya karşısında aldığı 3-0'lık mağlubiyetin ardından Türk futboluna yapılan yatırımların boşa olduğuna işaret eden sitemkar bir tweet attı.

Survivor 2016 bittikten sonra TV8'de "Aramızda Kalmasın" programına katılan Merve Aydın, Atletizm sporuna devlet desteğinin ne kadar olduğu şeklinde gelen bir soruya cevap vermek istemedi ve o an gözyaşları içinde kaldı.

"FUTBOLA YATIRIM YAPMAYA DEVAM" 
Milli atlet, "Bu konu bende bir yaradır. Konuşursam ağlayacağım. O yüzden hiç açmayalım" dedi. Türk sporunda Atletizm'e olan desteğin az olduğundan yakınan Merve Aydın'ın, Euro 2016'da Türkiye'nin İspanya'ya 3-0 mağlup olarak üst üste 2. yenilgisini almasının ardından attığı tweet sosyal medyayı salladı. Türkiye'de spora olan desteğin az olmasından ve neredeyse tüm paranın futbola aktarılmasından yakınan Milli atlet Merve Aydın, A Milli takımın Euro 2016'da aldığı üst üste başarısız sonuçların ardından "Futbola yatırım yapmaya devam" şeklinde sitemkar bir paylaşımda bulundu.

Haberin Devamı

SEVENLERİNDEN DESTEK GELDİ
Merve Aydın'ı sevenler ve Milli takımın performansını eleştirenler ise bu tweete destek oldu. Birçok Mili sporcumuzun dopingli çıktığı Atletizm dalında Merve Aydın'ın herhangi bir şekilde böyle bir olaya karışmaması da sevenlerinin ona olan ilgisinin artmasına neden oldu. 

"MERVE İÇİN EVİMİZİ SATTIK"
Hatırlanacağı üzere Milli atletimiz Merve Aydın, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 800 metrede 1. seride yarışan Merve Aydın lider durumdayken aşil tendonundan sakatlandı. Aydın, buna rağmen yarışı bırakmadı bitiş çizgisini ağlayarak acı içinde tamamladı ve seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Survivor 2016 Merve Aydın'ın babasının sözleri Survivor 2016 finalini Turabi'ye kaptıran Merve Aydın'ın özellikle Kıbrıs'taki finalinde babasının söyledikleri geceye damga vurmuştu.

Merve'nin babası Kıbrıs'ta düzenlenen Survivor 2016 finalinde "Benim kızım Merve ülkemizi, milletimizi Olimpiyatlarda temsil etti. Ben o yüzden kızımı çok az gördüm. Merve'ye sahip çıksınlar. Biz evimizi satarak onu Olimpiyatlara hazırladık. Devlet desteği yok çünkü. Kızım inşallah Rio 2016 Olimpiyatları'nda ülkemize altın madalyayı getirecektir" şeklinde konuşurken, atletizm sporuna devlet desteğinin olmamasından yakındı. (futbolarena.com)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!