Milletvekillerinin favorisi Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Milletvekillerinin favorisi Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 13:25

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında hafta sonu oynanacak derbide milletvekillerinin favorisi Fenerbahçe oldu. En çok tahmin edilen skor ise Fenerbahçe'nin maçı 2-1 kazanacağı yönünde.

Koyu bir Galatasaraylı olarak bilinen Bağımsız Rize Milletvekili ve eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, maçın centilmence geçmesini dilerken, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 2-1 yeneceği yönünde bir tahminde bulundu.

Fanatik Fenerbahçeli olan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ise Fenerbahçe'nin asli işinin Galatasaray'ı yenmek olduğunu iddia ederek, “Bu durum, bir Fenerbahçe klasiğidir. Skorun önemi yok. Önemli olan Fenerbahçe'nin kazanması” ifadelerini kullandı.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan ise Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 6-0 yendiği maç öncesi yaşadığı bir anıyı paylaştı.

Bakan olduğu sırada, tarihi maçtan 25 gün önce, Olimpiyat Stadı'na giriş çıkışların kolaylaştırılması için bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmanın sonucunda da stada giriş çıkışların rahatladığını anlattı.

Sorunun çözülmesi üzerine, dönemin Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın teşekkür için Ankara'ya geldiğini ifade eden Akcan, şunları söyledi:
“Hem Canaydın, hem de Fenerbahçe Yönetim Kuluru üyesi olan Nihat Özdemir, beni maça davet etti. Maça gitmeyi düşünmüyordum. Benim için özel uçak gönderdiler ve maça kısa bir süre kala stada ulaştım. Protokolde bir tarafımda Özhan Canaydın, diğer tarafımda da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım oturuyordu. Canaydın'a, 'Seni çok seviyorum, ama bu maçı Fenerbahçe alır' dedim. Bana skor sorulduğunda da 'sağ ayağımla 3, sol ayağımla 3 olmak üzere Fenerbahçe 6 gol atar' dedim. Sonuç benim dediğim gibi oldu. Hafta sonu oynanacak maç ile skor tahmini yapmıyorum, ama bu kez maçı Galatasaray kazanacak.”

Fenerbahçeli olan MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ise uluslararası temsil niteliği olan Türkiye'nin iki güzide takımının karşı karşıya geleceğine dikkati çekerek, “Futbolculardan ve seyircilerden beklentim, centilmence bir maç olmasıdır. Skor tahmini yapmayacağım ama Fener maçı alır” iddiasında bulundu.
Galatasaray taraftarı olan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da iki takımın rekabetine yakışan bir maç olmasını diledi. Kalaycı, Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 2-1 yeneceği iddiasında bulundu.

Hem Manisaspor hem de Beşiktaş taraftarı olan MHP'li Erkan Akçay ise kahvesini söyleyip keyifle maçı izleyeceğini belirterek, maçın berabere bitmesini temenni etti.

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ise Fenerbahçeli olarak gönlünden geçenin, 2-0 takımının kazanması yönünde olduğunu söyledi. Uras, “Ama iyi oynayan kazansın. Skordan çok kaliteli futbol önemli. Çünkü, siyasette de 'kim kimin kalesine gol atacağım' diye uğraşıyor. Öncelikle centilmence bir maç olsun” diye konuştu.

Galatasaraylı olan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Galatasarayın derbilerin takımı olduğunu savunarak, “Rijkaard ile Galatasaray'ın bu sene derbilerin hiçbirini kaybedeceğini düşünmüyorum. Kesin Galatasaray alır. Maçın sonucu da 2-1 olur” dedi.

Beşiktaşlı DSP Adana Milletvekili Mustafa Vural ise görüşlerini, “Ben maçın berabere biteceğini düşünüyorum. Ancak bu beraberlik golsüz olmaz, gollü bir beraberlik bekliyorum' cümleleriyle dile getirdi.

MİLLETVEKİLLERİNE GÖRE MAÇ GOLSÜZ BİTMEZ

AK Parti milletvekillerinde ise çoğunluk Fenerbahçe'nin derbiyi kazanacağını düşünüyor. AK Parti milletvekillerinin Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ilişkin tahminleri şöyle:

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut: FB:3 - GS:1
Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı: Skor tahminim yok ama ben Fenerbahçeliyim, maçı kazanacağız.
Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: FB:2 - GS: 1
Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan: GS:2 - FB:1
İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç:FB:2 -GS:1
İstanbul Milletvekili Fuat Bol: FB:2 - GS: 1
Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan: GS:2 -FB:1
Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen: FB:2 - GS:1
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!