Milletvekilleri yarın yemin ederken Erdoğan Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirecek

Güncelleme Tarihi:

Milletvekilleri yarın yemin ederken Erdoğan Davutoğlunu hükümeti kurmakla görevlendirecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 15:49

Kasım başındaki seçimin ardından oluşan yeni parlamentoda milletvekilleri yemin ederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aynı gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu hükümeti kurmakla görevlendirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Yeni hükümetin kurulması ve güvenoyu süreçlerinin de 28 Kasım'da tamamlanması bekleniyor.Kasım ayının ilk günü yapılan seçimde AKP yüzde 49.4 oy ve 317 sandalye ile tek başına hükümet kurma çoğunluğuna ulaşmıştı.

Parlamento yarın saat 1500’te milletvekili yemin töreni için biraraya gelecek. İlk oturumu en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal yönetecek.

Reuters'a bilgi veren AK Parti’li bir yetkili, “Yemin töreni ile aynı gün yani yarın, Erdoğan’ın Davutoğlu’nu hükümet kurmakla görevlendirmesini bekleyebiliriz. Çünkü geçici hükümetin süresi yarın doluyor.

Ama mevcut hükümet yenisi kurulana kadar görevini sürdürecek. Erdoğan’ın onayının ardından bir hafta içinde hükümet programının Meclis’e sunulması gerekiyor” dedi.

Anayasa’ya göre hükümet programının Meclis’e sunulmasının ardından iki gün içerisinde Meclis Genel Kurulu’nda program üzerinde görüşmelerin yapılması, bunun üzerinden bir tam gün geçmesinin ardından da güvenoyu yapılması gerekiyor.

Haberin Devamı

AK Parti’li yetkili “Erdoğan’ın onayı ve güvenoyu süreçleri 28 Kasım’da sona erer" dedi.

Parlamento’nda 18 üyeli başkanlık divanında AK Parti’nin 10, CHP’nin beş, HDP’nin ise iki sandalyesi olacak. Bu dönem başkanlık divanında sadece bir vekili olacak MHP’nin başkanvekili de bulunmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!