‘Milletvekilleri ne iş yapacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Milletvekilleri ne iş yapacak’
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 00:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Aydın’da vatandaşlara seslenirken Anayasa değişikliğine ilişkin, “Başbakan olmayacak. Kaç bakan olacağı bir kişinin takdirine bağlı. Hiçbir bakan, milletvekili olmayacak. Peki bu milletvekilleri ne iş yapacak? Beklersiniz değil mi Aydınlı bir milletvekili, bakan olsun diye. Ama olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

YETKİLERİ BİR ADAMA MI VERELİM

"Erzurum Kongresi’ni tek adam yapmadı. Sivas Kongresi’ni tek adam yapmadı. Amasya Tamimi’ni tek adam yayımlamadı. Hep birlikte mücadele ettik, ‘Bir kişiye bütün yetkiler verilmez’ dedik. Söylemeye devam ediyoruz. Önümüzde fırsat var. Demokrasiyi savunma, güçlendirme fırsatı. Bütün yetkileri bir adama mı verelim? Ortak aklı mı etkin kılalım? Mesele bu kadar basittir. Bir kişiye yetki veriyoruz, ‘Al tepe tepe kullan’ diyoruz, olmaz. ‘Evet’ oyu kullanmanın vebali ağırdır.

DİLİNE HÂKİM OLMAYAN...

Kutuplaşmayı siz yarattınız. Yurtdışında yaşayan Türkler diken üstünde, ‘Acaba bizi geri gönderecekler mi?’ diye. Diline hâkim olamayan adam devleti iyi yönetemez. Devleti iyi yönetecek adam diline hâkim olacak. ‘Hayır’ diyenlere terörist diyorlar. Çünkü neden ‘Evet’ diyeceğini anlatamıyorlar. Çünkü buna ‘Evet’ diyecek tarafı yok. Bir kişiyi ikna ettiğimiz zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni 24 saatte ele geçirebilirsiniz. Bunlar FETÖ diyorlardı. '35 yılda paralel devlet kurdular' diyorlar. 35 yıla gerek yok, bir kişi her şeyi yapacak. 

Haberin Devamı

ARACINDA HANGİ BAYRAĞI TAŞIYACAK

Tarafsızlık cumhurbaşkanı yemininde vardır. Farz edelim seçildi. Arabasında kendi partisinin bayrağını mı Türk bayrağını mı taşıyacak? Kim arabasında Türk bayrağı taşır? Cumhurbaşkanı, vali, büyükelçi. Ben taşıyamam, başbakan, bakanlar taşıyamaz çünkü tarafsız değil. Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, vali, büyükelçi tarafsız olmalı. Devleti temsil ederler. Geleneğimizden vazgeçiyoruz. 

HİÇBİR BAKAN TELEFONA ÇIKMAZ

Şimdi başbakan olmayacak. Kaç bakan olacak? Kaç bakan olacağı bir kişinin takdirine bağlı. Hiçbir bakan, milletvekili olmayacak. Peki bu milletvekilleri ne iş yapacak o zaman. Beklersiniz değil mi,  Aydınlı milletvekili, bakan olsun diye. Ama olmayacak. Hiçbir milletvekili bakan olmazsa, başkan yardımcı olmazsa ne olur? Ben size söyleyeyim mi? Bir derdiniz oldu. Ne yapıyorsunuz? Milletvekiline anlatıyorsunuz. Yeni modelde milletvekillerini aramanıza gerek yok. Çünkü bakanların parlamentoya sorumluğu yok. Hiçbir bakan, bürokrat telefona çıkmaz.”    

Haberin Devamı

‘ŞİMDİ SÖZ MİLLETTE’

 AYDIN’da esnaf ziyaretlerinde bulunan Kılıçdaroğlu, “Şimdi söz millette. Sandığa gidip tek adamlığa karşı çıkacaksınız. Cumhurbaşkanı tarafsız mı olmalı? Cumhurbaşkanı partizan mı olmalı? Partizan olsun diyorsanız gidin ‘evet’ verin. Ama partizan olmasın diyorsanız, memleketin hayrı için ‘hayır’ oyunu kullanın” dedi.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!