Milletvekili Şahin: Öğretmenler, geleceğin teminatı gençleri yetiştiren kahramanlardır

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Şahin: Öğretmenler, geleceğin teminatı gençleri yetiştiren kahramanlardır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 16:57

Milletvekili Şahin: Öğretmenler, geleceğin teminatı gençleri yetiştiren kahramanlardır

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- AK PARTİ Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Atatürk'ün eğitime verdiği öneme ve bu alanda attığı adımlara dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlerin toplumun gelişmesindeki rolünü çok iyi bildiğini ve onları ilim ve irfan ordusunun neferleri olarak nitelendirdiğini vurgulayan Şahin, öğretmenlere gereken değerin verilmek zorunda olduğunu söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, eğitim camiasının en önemli neferleri olan öğretmenlere gereken değerin verilmek zorunda olduğunu hatırlattı. Şahin, toplumların başta ekonomi, sosyal, kültür ve sportif olmak üzere her alandaki gelişiminin eğitimle sağlanabileceğini belirterek; bilgili, donanımlı, ahlaklı, toplumsal değerlere önem veren nesilleri yetiştiren öğretmenlerin kutsal bir mesleği yerine getiren, saygı ve sevgiyi hak eden bireyler olduğunu söyledi.

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü en içten duygularıyla kutladığını ifade eden Milletvekili Şahin, öğretmenleri geleceğin teminatı nesilleri yetiştiren, sevgi timsali,  fedakâr birer kahraman olarak nitelendirdi. Mesajında Atatürk'ün eğitime verdiği öneme ve bu alanda attığı adımlara dikkat çeken Hüseyin Şahin, Türkiye’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlerin toplumun gelişmesindeki rolünü çok iyi bildiğini ve onları ilim ve irfan ordusunun neferleri olarak nitelendirdiğini vurguladı. Türkiye’nin kalkınmasında, öğretmenlerin göstereceği çabaların ve verecekleri emeklerin birinci faktör olacağını ifade eden Milletvekili Hüseyin Şahin şunları söyledi:

“Bugün ekonomide, kültürde, sanatta, askeri alanda ve bilimde ilerleyen toplumların, eğitime önem verdiklerini görüyoruz. Eğer biz de dünyadaki ülkelerden geri kalmak istemiyorsak, eğitimli, bilgili, donanımlı gençler, nesiller yetiştirmeliyiz. Bunu gerçekleştirecek olanlar elbette, başımızın tacı öğretmenlerimiz olacaktır. Her türlü fedakârlığı yaparak, bilgisini, sevgisini, şefkatini, insani değerlerini, öğrencisine aktaran öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ülkemiz, öğretmenlerimizin yetiştireceği nesillerle, her alanda dünyadaki diğer ülkelerle yarışır hale gelecek ve ulusumuzun, cumhuriyetimizin ilelebet varlığını sürdürmesinin teminatı olacaktır.”

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!