Milletvekili Koçer'den emeklilere müjde

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Koçerden emeklilere müjde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 15:52

Milletvekili Koçer'den emeklilere müjde

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, hiçbir emekliye bankaların kredi kartı ödeme talimatı ya da kredi hesabı şartını koşamayacağını belirterek, “3 yıl boyunca promosyonunu alacağı bankada kalma taahhüde bulunan emeklilerimiz bu haktan yararlanacaktır" dedi.

Koçer, emeklilere promosyon ödenmesi için bankaların şart koştuğu otomatik fatura ödeme talimatı ve kredi kartı zorunluluğuna ilişkin çok sayıda emekliden şikayet aldıklarını hatırlatarak, bu toplumsal talebin çözüme kavuşması için gerekli girişimlerde bulunduklarını ve yapılan görüşmeler neticesinde bu şartların kaldırıldığını ifade etti.

Bundan sonra emeklilere bankaların şart koşamayacağını belirten Koçer, "Hiçbir emeklimize bankalar kredi kartı ödeme talimatı ya da kredi hesabı şartını koşamayacaktır. 3 yıl boyunca promosyonunu alacağı bankada kalma taahhüdünde bulunan emeklilerimiz bu haktan yararlanacaktır. Promosyon düzenlemesi 11 milyon 750 bin emekliyi kapsıyor. Bin lira altında emekli maaşı alanlara 300 lira, 1000 ile 2 bin lira arası 375 lira, 2 bin lira üzerine 450 lira promosyon ödemesi yapılacak. Emeklimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Koçer, 2017 yılı tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında bugünden itibaren üreticilere toplam 2 milyar 118 milyon liralık ödeme yapılacağını vurgulayarak, 2017 yılı için üreticilere verilmesi planlanan 12,8 milyar TL'lik tarımsal hibe desteğinin yüzde 22'lik kısmını ödenmiş olacağını dile getirerek, "KOSGEB'in yaklaşık 10 milyar liralık 1 yıl vadesiz 3 yıl geri ödemeli faizsiz kredi desteği de bu ay sonundan itibaren başlıyor. Yaklaşık 250 bin KOBİ'miz bu desteklerden istifade edecek. Kobilerimize ve girişimcimize hayırlı olsun. Sadece bu 3 destek ile önümüzdeki haftadan itibaren piyasaya 17 milyar liradan fazla ödeme yapılmış olacak. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!