Milletvekili İşler: Kahraman Kazan hepimize hayırlı olsun

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili İşler: Kahraman Kazan hepimize hayırlı olsun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2016 11:06

Milletvekili İşler: Kahraman Kazan hepimize hayırlı olsun

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAZAN(Ankara) (DHA)- 15 Temmuz gecesi darbe kalkışmasında Kazan'daki 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanarak sivil vatandaşı, TBMM'yi, polisleri ve kamu binalarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken, açılan ateşle 9 şehit veren, 82 vatandaşın da yaralandığı Kazan ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek veren Ankara Milletvekili Emrullah İşyler, "15 Temmuz'da özellikle Kazan'ımız bir destan yazdı, bir kahramanlık ortaya koydu. Bütün Türkiye Kazan'dan bahsediyor. Sayın Başbakanımız da burada size vermiş olduğu söz gibi, inşallah Kazan'ın adı ne olacak?, 'Kahraman Kazan'. Kahraman Kazan'ımız hepimize hayırlı olsun diyorum" dedi.

Ankara'nın Kazan ilçesinde bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, darbenin komuta merkezi olarak kullanıldı. Buradan havalanan F-16'lar başta TBMM olmak üzere Ankara'da bir çok noktaya bomba yağdırdı. F-16'ların havalanmasını engellemek isterken sergilediği üstün gayret ve sonrasında verdiği 9 şehit ile 91 yaralı nedeniyle Kazan, Türkiye'nin gurur kaynağı olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 16 gündür meydanda demokrasi nöbeti tutmaya devam eden Kazanlılar'a Ankara Milletvekili Emrullah İşler, eşi ile birlikte katılarak destek verdi.

YAZMIŞ OLDUĞUMUZ DESTANLA DÜNYAYA DERS VERDİK

Kazanlılara seslenen Emrullah İşler, "Kazan'a her geldiğimizde Kazan'ın coşkusunun arttığını görüyorum. Demokrasi nöbetlerini büyük bir heyecanla, aşkla sürdürmeye devam ediyorsunuz. Hakikaten Kazan'a gelip de mutlu olmamak mümkün değil. Türk siyasi tarihi bundan sonra 15 Temmuz öncesi ve sonrası diye ayrılacak. 15 Temmuz öncesinde bu ülkede darbeler yaşandı, ama en başında 15 Temmuz'da milletimiz o darbeler tarihini kapattı ve artık çöplüğe attı. Dolayısıyle değerli kardeşlerim; 15 Temmuz'da millet olarak Türk milleti olarak bir destan yazdık. Bu yazmış olduğumuz destanla bugün bizler gurur duyuyoruz ve bu yazmış olduğumuz destana sahip çıkmak için meydanlarda demokrasi nöbetimizi sürdürüyoruz. Bu yazmış olduğumuz destanla dünyaya ders verdik" dedi.

KAHRAMAN KAZAN HEPİMİZE HAYIRI OLSUN

15 Temmuzda özellikle Kazanımız bir destan yazdı bir kahramanlık ortaya koydu ve bütün Türkiye'ye kazandan bahsediyor ve Sayın Başbakanımız da burada size vermiş olduğu söz gibi inşallah Kazan'ın adı ne olacak?, Kahraman Kazan. Kahraman Kazan'ımız hepimize hayırlı olsun diyorum. Kazanımızda vermiş olduğumuz şehitlere, o 9 kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şerden inşallah böyle hayırlar doğduğunu hep birlikte gördük. Önümüzdeki günlerde de inşallah bu hayırların kat kat artarak devam ettiğini hep birlikte göreceğiz yaşayacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!