Milletvekili genel seçimleri

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili genel seçimleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2015 15:57

-Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Bıçak, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti

Haberin Devamı

ANKARA (AA) - Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Vahit Bıçak, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Bıçak, doktorasını, İngiltere Nottingham Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ceza ve delil hukuku alanında tamamladı. 1999'da "yardımcı doçent", 2002'de "doçent" ve 2008'de "profesör" akademik unvanlarını aldı.

ABD, Slovenya, Macaristan, Fransa'da üniversitelerde misafir öğretim üyesi olarak görev yapan Bıçak, Bilkent, Hacettepe, Atılım, Gazi üniversitesinde yüksek lisans ve doktora dersleri verdi.

Bıçak, 2002-2004 yılları arasında İnsan Hakları Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yaparken, 2003–2005 yıllarında Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı görevini yürüttü.

Hukuk alanında Türkçe ve İngilizce dillerinde yayınlanmış 12 kitabı, çok sayıda makalesi bulunan Bıçak, Hollanda merkezli faaliyet gösteren Kluwer International Yayıncılık tarafından yayınlanan "Turkish Constitutional Law" isimli çalışmasını, Anayasa Mahkemesi Başkanı seçilen Zühtü Arslan ile kaleme aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!